V. Stoica

Mai multe construcții despre care autoritățile locale susțin că au fost ridicate ilegal au fost demolate sau sunt în curs de demolare, în orașul Sinaia.
Conform Primăriei Sinaia, unele dintre acestea au fost construite chiar pe Platoul Bucegi. “Sinaia este un oraș care impune respect prin clădirile istorice pe care le are, iar asta ne obligă ca tot ce construim să fie parte dintr-un tot unitar. Zilele acestea am demarat o amplă campanie de verificare și după caz de demolare a construcțiilor fără autorizație. Vreau ca toată lumea să înțeleagă că dezvoltarea urbană nu trebuie făcută haotic. Legea trebuie respectată de toată lumea, de aceea vom face în continuare verificări drastice pentru identificarea construcțiilor ilegale și nu voi tolera lucrări fără autorizație. Am descoperit numeroase cazuri de abuz, prin care s-a construit fără încadrarea în regulamentul de urbanism aprobat”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

În urma controalelor efectuate de Poliția Locală privind disciplina în construcții, au fost identificate mai multe lucrări care fie nu aveau autorizație de construire, fie încălcau normele în vigoare prevăzute de Legea 50/1991, republicată. „Până acum au fost deja demolate, sau sunt în curs de demolare, cinci construcții ilegale, trei dintre ele se află pe Platoul Bucegi în Valea Soarelui și Valea Dorului și două în oraș, în zona Zgârbura, respectiv ­Calea Brașovului. Unii proprietari au înțeles că trebuie să-și demoleze singuri aceste construcții, iar în alte cazuri se acționează cu echipe proprii pentru a readuce locurile respective la starea inițială. Acțiunile de demolare a construcțiilor ilegale aparținând persoanelor fizice sau firmelor private vor continua pentru a elibera domeniul public sau privat de orice fel de lucrare fără aprobare și pentru a descuraja acest fenomen“, transmit reprezentanții Primăriei Sinaia.

(sursa foto: Primăria Sinaia)