Federaţia Română de Baschet organizează, în perioada 24-31 mai 2022, Turneul Internaţional Youth Development Fund U15, atât la feminin, cât şi la masculin, acţiune ce prevede un stagiu de pregătire la Bucureşti, în intervalul 24-27 mai, şi, apoi, o serie de meciuri internaţionale, în Sala Sporturilor Olimpia, din Ploieşti, în compania reprezentativelor similare din Macedonia de Nord, Bulgaria, Turcia şi Kosovo.
CSM Ploieşti va avea trei reprezentanţi la această acţiune, pe antrenorul Ionuţ Ivan şi sportivul Codruţ Dinu la băieţi, şi pe sportiva Ioana Savu, la fete. De altfel, Ioana a participat, recent, cu echipa naţională „U15” a României la un turneu internaţional desfăşurat la Sofia în cadrul programului FIBA susţinut prin Youth Development Fund.
Doar o victorie pentru băieţi, în Franţa
În competiţia de baschet 3×3, băieţii au ratat şansa de a juca în faza a doua a turneului după ce au pierdut, la limită, scor 15-16, meciul cu Kazakhstan şi, cu o singură victorie şi patru înfrângeri, au încheiat Grupa A pe poziţia a 5-a a clasamentului. Echipa României a fost alcătuită din Robert Pătraru şi George Angelian (CSM Ploieşti), Răzvan Gârz şi Alexandru Tache Fuerea (Ştiinţa Bucureşti). Repartizată în Grupa A, echipa masculină a înregistrat o victorie, 20-12 cu Uganda, suferind alte două înfrângeri, în faţa Bulgariei, 10-11 în primul meci, după prelungiri, şi a Iordaniei, scor 12-17.

În schimb, fetele s-au calificat pentru 1-8 chiar dacă au pierdut ultimul meci din Grupa A, cu Slovenia, scor 4-14 (în primul joc acestea au învins Chile cu 13-10). În sferturile de finală ale competiţiei, româncele au cedat în disputa cu câştigătoarea Grupei C, Serbia, scor 6-10, aşa că, acestea vor juca pentru locurile 5-8. Echipa fetelor este formată din trei jucătoare de la CSM Ploieşti, Daria Iordăchescu, Daria Tănase şi Karina Munteanu, alături de care joacă Greta Nemeş (Sepsi Sfântu Gheorghe).