Violeta Stoica

Ministerul Apărării Naționale, printr-o unitate militară, a lansat o licitație pentru furnizarea de rații individuale de luptă (fără apă minerală și comprimate pentru dezinfectarea apei), necesare pentru hrănirea militarilor din Statul major al Forțelor Aeriene în situații speciale, conform normelor de hrănire, potrivit informațiilor publice publicate în SEAP.
Prin încheierea acordului cadru, pentru o perioadă de trei ani, se va achiziţiona o cantitate maximă de 90.000 rații, cu o frecvență anuală a contractelor subsecvente. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent care se anticipează că va fi atribuit pe durata acordului-cadru este de 6.550.200 de lei, fără TVA, iar valoarea totală estimată se ridică la 19.650.600 de lei fără TVA.
Conform caietului de sarcini, ofertanții vor fi obligați să depună minimum trei variante de meniuri pentru rațiile individuale de luptă. „La stabilirea meniurilor se va ține cont de disponibilitățile de consum ale populației, în anul 2020, publicate pe site-ul Institutului Național de Statistică la data de 17.01.2022 (se va evita carnea sau produsele din carne cu un consum mediu anual mai mic de 5kg/locuitor). Cantitățile aferente fiecărui meniu achiziționat vor fi prevăzute în fiecare contract subsecvent”, se arată în documentul menționat.