Reprezentativa masculină a României va intra, peste aproximativ o lună, în focurile ultimei ”ferestre” de jocuri, din prima faza a FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers. ”Vulturii” urmează să se confrunte cu Luxemburg, în data de 30 iunie, și cu Albania, în data de 3 iulie, în cadrul ultimelor meciuri din Grupa B.
Pentru aceasta campanie, în care românii vizează prima poziție din grupa B și implicit accederea în faza secundă a precalificărilor pentru tur­neul final european din 2025, selecționerul Dragan Petricevic dorește să mizeze în pregătire pe un grup format din 15 sportivi, cantonamentul urmând să se desfășoare în municipiul Timișoara, gazda partidei oficiale cu Luxemburg.
Pe lista sportivilor convocați pentru acțiunile naționalei României se află și baschetbalistul de la CSM Petrolul, Bogdan Popa, un obișnuit al prezenței sub tricolor la ultimele acțiuni ale reprezentativei noastre. Programul de pregătire și meciuri comunicat prin convocator către sportivi și cluburi este următorul:
22-29 iunie 2022 – cantonament pregătire la Timișoara
30 iunie 2022 – meci oficial România-Luxemburg (grupa B, la Timișoara)
02 iulie 2022 – plecare spre Durres, în Albania
03 iulie 2022 – meci oficial Albania-România (grupa B, la Durres)
România se află pe prima poziție în cadrul Grupei B- cu două victorii din tot atâtea meciuri disputate – și vizează noi victorii pentru a-și menține poziția de lider al seriei și de a obține implicit calificarea în faza secundă din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers.