V. Stoica

Preotul paroh Marius Adrian Gheorghe a anunțat că sfințirea noii biserici din Pleașa, comuna Bucov, va avea loc în această lună, pe 22 mai, slujba de sfințire urmând să fie oficiată de Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
«După multă muncă și jertfă, cu bucurie duhovnicească vă invităm să fiți alături de noi Duminică, 22 mai 2022, la SFINȚIREA Bisericii Noi din satul Pleașa. Bucuria este cu atât mai mare cu cât, în ajunul Zilei de sfințire, în Biserica noastră va fi așezată Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului ,,Iordănița”, din Țara Sfântă, icoana în fața căreia se ruga Sfântul Ioan Iacob Hozevitul.Slujba de sfintire și Sfânta Liturghie ­Arhierească vor fi săvârșite de Preasfințitul Parinte TIMOTEI Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor Con­­form rânduielii, în ziua de sfințire a noii biserici și femeile se pot închina în Sfântul Altar. Până atunci, lucrăm cu timp și fără timp pentru a putea duce la bun-sfârșit toate lucrările care mai sunt de executat. ­Bunul Dumnezeu răsplătească tuturor celor care s-au ostenit, se ostenesc și se vor mai osteni pentru realizarea acestor lucrări! Binecuvintează, Doamne, pe cei ce iubesc Frumusețea Casei Tale! Hristos a înviat!», a transmis preotul paroh Marius Gheorghe.
Enoriașii din Pleașa vor avea parte în noua biserică nu numai de regăsire spirituală, ci și de condiții moderne. Datorită donațiilor, banilor de la bugetul local, dar și preotului paroh Marius Gheorghe, noua biserică din Parohia Pleașa – comuna Bucov are un sistem de încălzire mai puțin întâlnit într-un lăcaș de cult: în pardoseală.