Primăria Ploiești a anunțat că, în perioada 16-31 mai a.c., operatorul de specialitate va derula activități de dezinsecție pe domeniul public. Astfel, acțiunile pentru combaterea țânțarilor în spațiile verzi și parcurile aparținând domeniului public și privat din oraș se vor realiza în intervalul orar 06.00 – 12.00, iar cele de combatere a țânțarilor în spațiile deschise din domeniul public, precum și la nivelul spațiilor deschise aparținând persoanelor fizice și juridice de pe aliniamentele stradale, în intervalul orar 21.00-04.00.
Produsele utilizate în activitatea de dezinsecție – care se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de către Ministerul Sănătății – sunt destinate atât pentru combaterea insectelor adulte, cât și a larvelor. ”Serviciile de dezinsecție pe ­domeniul public al municipiului Ploiești vor fi executate cu utilaje portabile și autopurtate.
Precizăm că, pentru ca activitatea de dezinsecție să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și cel privat.
Astfel, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activități de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității”, au precizat reprezentanții Primăriei Ploiești.