Petrolul a pierdut meciul de la Cluj, încheiat cu scorul de 3-1 pentru ardeleni, și a ratat o primă șansă de a ”deschide șampania” și de a avea un final de campionat mult mai liniștit. A fost o primă ”treime” de meci de coșmar, Universitatea tranșând confruntarea în primele 25 de minute, atunci când a punctat de trei ori și a avut alte câteva ocazii, revenirea, de după pauză, a Petrolului neputând să mai schimbe destinația punctelor puse în joc și nici impresia de la începutul meciului, care a arătat o formație ploieșteană debusolată, neinspirată.
A fost o ”comedie a erorilor”, începută în min. 6 – când Huja a transformat o degajare greșită într-un „assist” perfect pentru Tescan, iar jucătorul gazdelor n-a refuzat „cadoul” și l-a învins cu un șut violent, expediat din 6 metri, pe Avram, pentru 1-0, apoi, în min. 18 – o lovitură liberă din stânga a dus mingea la Florin Ilie (18), care, complet nemarcat, a reluat imparabil, de la 12-13 metri, cu o lovitură de cap(2-0), pentru ca în min. 25 un corner din dreapta bătut de către Paul Pîrvulescu, pe linia de șase metri, să prilejuiască lui Tescan o reluare cu capul, încât Avram, prins pe retragere, n-a putut să salveze, respingând în proprie poartă: 3-0!
Petrolul și-a ”revenit din pumni”, dar nu a mai putut întoarce un derbi déjà ”compromis”, chiar dacă a avut o bară prin Meijers (30), încă una prin Tucaliuc (33 – șut formidabil, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, în transversală), iar după pauză revenirea ”de orgoliu” a continuat. A fost și un posibil penalti neacordat de Găman, atunci când Romario Pires l-a faultat pe Constantinescu (50), un altul clar ca lumina zilei, la intervenția lui Gorcea asupra lui Măzărache, dictat și transformat de către Diarra (64), o ocazie importantă ratată de Diarra (70), cel care l-a driblat și pe Gorcea dar, dintr-un unghi greu, a trimis paralel cu linia porții, fără ca tabela să se mai modifice și gazdele să intre în ”trepidații”. Pe final, un sfert de oră jucat în 10 contra 11, pentru că Diarra (74) a acuzat o întindere musculară și a trebuit să părăsească terenul într-un moment în care lupii efectuaseră, deja, cele cinci schimbări, iar pericolul unei absențe de mai lungă durată a golgheterului petrolist chiar că dă fiori!
Au rămas trei puncte avans față de Universitatea, urcată, acum, pe doi, și patru față de FC Hermannstadt, așa că promovarea este încă ”în grafic”. Duminică, pe „Ilie Oană”, se revine pentru meciul cu CSA Steaua (ora 14.30), iar o victorie ar liniști apele. Al doilea prilej, care nu ar trebui ratat, pentru ca apoi, deplasarea de la Sibiu să nu devină una de ”totul sau nimic”.

Universitatea Cluj – FC Petrolul Ploiești 3-1 (3-0)
Stadion: ”Cluj Arena”. Spectatori: circa 18.000. Marcatori: Dragoș Tescan (6, 25), Florin Ilie (18)/Sory Diarra (64, penalti).
Universitatea: Gorcea – Romeo (85 Ribeiro), Fl. Ilie, Ispas, P. Pîrvulescu – Balgiu, Romario Pires (cpt), Ely Fernandes (75 Filip) – Tescan (56 Haită), Hofman (75 Ciobanu), Boiciuc (85 V. Alexandru). Antrenor: Erik Lincar.
Petrolul: Avram – Pashov (46 Măzărache), Meijers, Huja, Velisar – Cebotaru (cpt) (59 Cioiu), Chindriș (46 Seto) – Pîrvulescu, Tucaliuc (71 Jarovic), Constantinescu (59 Bratu) – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.
Au arbitrat: George Găman (Craiova) – Gheorghiță Bălan (Pitești) și Florin Pucheanu (Ulmi-Dâmbovița). Observatori: Ioan Duma (Sibiu) și Daniel Sabou (Zalău).
Jucătorul meciului: Tescan