George Marin

În ciuda victoriei clare obținute și a redobândirii primului loc al seriei, Academia Junior Ploiești încă nu este sigură de calificarea la turneul final al grupelor „Speranță”. Și asta din cauza unor „mici amănunte” numite reprize terminate la egalitate sau pierdute în fața unor echipe fără pretenții de accedere la faza finală, așa cum s-a mai întâmplat în cursul ediției de campionat actuale. Din fericire, ieri, fetele noastre au pierdut doar o jumătate de punct prin repriza terminată la egalitate. S-a terminat la egalitate nu prin faptul că echipa adversă ar fi jucat nemaipomenit, ci prin multele ratări ale „academicienelor”. Au fost aruncări în afara cadrului porții, au fost aruncări în portar, altele „moi”. Totuși, fetele noastre au reușit câteva combinații eficiente, chiar și în condițiile în care Diana Lefter a fost luată om-la-om imediat după golul inaugural al meciului, înscris de ea din poziție de extremă dreapta. Ea a știut să se elibereze de marcaj și prin schimbarea poziției cu Andrada Caloian, candidând a fi golghetera reprizei. Nu a putut obține acest sui-generis titlu din cauza piteștencei Elena Popescu, cea care a marcat 6 goluri (apoi niciunul în restul meciului!) din 9 aruncări de pe extrema dreapta. Cu această informație am lămurit și aspectele defensivei ploieștene, care nu a avut de suportat nici măcar o tentativă de aruncare a piteștencelor de pe partea opusă!
Acest bobârnac primit peste nas – care a costat o jumătate de punct, nu se știe cât de important în cursa calificării la turneul final – a fost un stimulent suficient pentru runda a doua, care a fost câștigată fără drept de apel de ploieștence. Au contribuit aceeași Diana Lefter, care a reușit rezolvări personale deosebite, dar și una fantezistă, Diana Marin, eficientă și ea, plus contraatacurile rapide fructificate, plus ­recuperările defensive. Nu trebuie uitată contribuția portarului Diana Anton, cu cele 5 aruncări parate. Din păcate, ea nu a mai putut continua, fiind acci­dentată.
Ultima parte a meciului s-a desfășurat sub aripa oboselii celor două echipe, dar mai ales cea abătută asupra echipei noastre, care a câștigat repriza mult mai greu decât anticipam după rezultatul din runda secundă. Aceleași jucătoare menționate anterior au ieșit la rampă, în timp ce poarta noastră nu s-a mai ridicat la nivelul restului echipei. Totodată, apărarea aproape imobilă a prilejuit piteștencelor să înscrie mai mult decât ar fi meritat în condiții normale.

ACS Academia Junior Ploiești – LPS Viitorul Pitești 40-29 (13-13, 14-5, 13-11)
Academia: Iulia Stoica (3 inter­venții), Olguța Dan (1), Diana Anton (5) – Diana Lefter (17 goluri), Maria Luca, Alessia Dumitru (4), Raluca Stoica (1), Adriana Ion, Diana Marin (11), Andrada Caloian (4), Ștefania Ioan (3), Nicoleta Vasile, Daria Comendant (3). Antrenori: Claudiu Gheșoiu, Ionuț Georgescu.