În noaptea de miercuri spre joi (13/14 aprilie), în jurul orei 03.30, două echipaje de pompieri au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință în comuna Baba Ana.
Cu referire la acest nefericit eveniment, reprezentanţíi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova au precizat: „În interiorul imobilului a fost găsită o persoană inconştientă cu arsuri de grad 1, 2 și 3 pe aproximativ 55 din suprafața corporală, fiind transportată la UPU Ploiești. Incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de 100 mp si a izbucnit din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere. Flăcările au fost stinse la ora 05.25”.
De asemenea, şi reprezentanţii poliţiei prahovene au emis un comunicat în legătură cu evenimentul de la Baba Ana, în care se precizează: „din primele verificări efectuate, nu rezultă indicii de săvârşire a vreunei infracţíuni cu intenţie. La stabilirea sursei probabile s-a avut în vedere faptul că victima a fost găsită cu o sursă de aprindere în mână (cel mai probabil, lumânare – n.n.).
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea condiţiilor şi a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”.