V. S.

Peste 140 de polițiști, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, din structurile de ordine publică, investigații criminale, investigare a criminalității economice, rutieră, acțiuni speciale dar și polițiști din cadrul serviciului arme, explozivi și substanțe periculoase, au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o razie de amploare desfășurată în municipiul Ploiești.

Potrivit IPJ Prahova, s-a acționat în zona unităților de alimentație publică cu program pe timp de noapte, în zona parcurilor, gărilor și autogărilor, dar și în zona intrărilor și ieșirilor din oraș.
În cadrul raziei, au fost legitimate peste 800 de persoane, au fost controlate peste 500 de autovehicule și efectuate mai mult de 80 de testări cu aparatul etilotest, au fost verificate 27 de societăți comerciale și controlați 15 agenți de pază.
În cele trei ore ale acțiunii au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 49.935 de lei, fiind reținute patru permise de conducere și nouă certificate de înmatriculare au fost retrase.
În timpul raziei, în jurul orei 00.40, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Sibiu, care circula din direcția Bulevardului Republicii către comuna Blejoi. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta avea permisul de conducere reținut. Sibianul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

Pe de altă parte, în cadrul controlului efectuat la o sală de jocuri, de pe strada General Vasile Milea, polițiștii au constatat faptul că nu se respectau prevederile legale privind drepturile de autor, astfel că societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei. La o altă sală de jocuri, de pe Șoseaua Nordului, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 300 de lei, unui agent de pază din cadrul socetății, care a părăsit postul și nu avea asupra sa materialele din dotare. Polițiștii au aplicat o sancțiune de 5.000 de lei unei societăți comerciale din zona Bulevardului Republicii, pentru că nu avea implementate măsurile prevăzute în analiza de risc la securitatea fizică, în conformitate cu legile în vigoare.
Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ’’Matei Basarab’’ Ploiești, dar și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova.