Campioană la categoria U12 anul trecut, la Costinești, echipa de baschet a CSM Ploiești – generația 2009, antrenată de profesorul Ionuț Ivan, este în grafic pentru o performanță importantă și la U13, avansând în faza semifinală a campionatului, cu victorii pe linie (12).
În această fază a campionatului, CSM Ploiești face parte dintr-o grupă în care va întâlni pe CSȘ Târgoviște, Wildcats Baia Mare și LPS Târgu Mureș. Înainte de turneele semifinale, echipa ploieșteană a înregistrat 1211 puncte marcate în cele 12 meciuri disputate, cu doar 260 de puncte primite, în total, având, astfel, o medie de 100,92 puncte marcate la 21,66 puncte primite.
De menționat că echipa s-a întărit atât cu privire la stafful tehnic, cât și în ceea ce privește lotul de jucători. Astfel, stafful tehnic a fost completat cu Angelian Marian, unul dintre tinerii antrenori de perspectivă din țară (sosit de la ISports), apreciat la numeroasele tabere internaționale la care a participat. Noul antrenor de la CSM Ploiești este fratele unui jucător de la clubul municipalității ploieștene, George Angelian, care a debutat în acest sezon în Liga Națională
Lotul de jucători a fost întărit cu talentatul Richard Roman, un produs 100 % al CSM Ploiești.
Turneele din faza semifinală se vor desfășura în 25-26 martie, respectiv 22-23 aprilie, se va juca fiecare cu fiecare de două ori, urmând ca primele două clasate să se califice la Turneul Final.