După ce a pierdut procesele cu salariații, CJ Prahova cheltuie fonduri importante pentru experți în organigrame!

V.Stoica

Achizițiile aberante se țin lanț, la Consiliul Județean Prahova! După studii de fezabilitate cu nemiluita, contracte de consultanță în achiziții publice și alte ciudățenii, zilele acestea a apărut și bomboana de pe colivă: o nouă achiziție directă, pentru servicii de analiza muncii! La 80.800 de lei, adică 16.340 de euro, este estimată valoarea contractului de prestări ”servicii de analiza muncii (studiu) ROF şi identificare activităţi, fişe post pentru posturile existente în organigramă prin raportare la ROF-ul propus în urma studiului şi elaborare proceduri operaţionale specifice UAT judeţul Prahova – Consiliul Judeţean Prahova”.
Deci, de ce se vor cheltui acești bani? Aflăm din caietul de sarcini: „Instituția, în calitate de autoritate contractantă, își propune reformarea instituțională, care are drept scop optimizarea cheltuielilor, o mai bună colaborare între departamente, astfel încât să poată oferi cetățenilor servicii de calitate superioară. O structură organizațională bine dezvoltată va contribui la o mai bună funcționare și va oferi posibilitatea oferirii de servicii mai bune către cetățeni pentru o perioadă medie de timp”. Aţi înțeles, nu-i așa?
După ce instituția a pierdut pe bandă rulantă procesele cu salariații care au trecut prin două runde/ tentative de modificare a organigramei, soldate cu decizii ale instanțelor de judecată potrivnice hotărârilor luate de consilierii județeni PNL și USR, la propunerea conducerii actuale a Consiliului Județean – Iulian Dumitrescu (PNL), Dumitru Tudone (PNL) și Cristian Apostol (USR), acum se aruncă niște bani pe apa Sâmbetei pentru a face același lucru: o nouă modificare a organigramei, a regulamentului de organizare și funcționare și a fișelor posturilor angajaților.
Ieri, la ora prânzului, procedura de achiziție era în ofertare, o firmă din Brașov fiind deja angajată în achiziția directă.