Petre Apostol

După 16 ani, pista de patinaj viteză pe gheață naturală de la Miercurea Ciuc a fost repusă în funcțiune, având loc un concurs național, organizat de Sport Club din localitatea harghiteană. Au fost prezenți mai bine de 100 de sportivi, printre care s-au regăsit și reprezentanți de la CS Petrolul Ploiești, pregătiți de antrenorii Dorin Zărnescu și Ion Opincariu.
De menționat că, la categoria master, a concurat și ministrul Sportului, Eduard Novak, medaliat paralimpic la ciclism și fost sportiv de performanță la patinaj viteză.
La categoria junioare F+G, petrolista Eufimia Felea a câștigat categoric concursul, adjudecându-și atât proba de 100 m, cât și pe cea de 300 m, în vreme ce, la aceeași categorie de vârstă, la băieți, de la CS Petrolul, Darius Vintilă a ocupat locul al treilea în clasamentul general, iar pe locul al patrulea s-a situat George Arsene, dar care, la proba de 300 m, a fost al treilea.
La categoria E+D, la care s-a concurat pe distanțele de 300 m și 500 m, primele două poziții, la băieți, au fost ocupate de sportivi de la CS Petrolul, Luca Șerban adjudecându-și victoria în clasamentul general, cu un avans de o singură zecime față de colegul său de club, Alexandru Mereuță. De remarcat că pe locul al patrulea s-a clasat tot un sportiv de la clubul ploieștean, David Mereuță.
La aceeași categorie de vârstă, la feminin, situația a fost similară la vârf, primele două locuri revenind reprezentantelor de la CS Petrolul: Irina Felea (care s-a impus în ambele probe ale concursului) și Maia Morărescu.
De asemenea, la categoria juniori C+B, clubul ploieștean și-a adjudecat victoria atât la băieți, cât și la fete, prin Rareș Iacov, respectiv Teodora Pârvu, care au dominat competiția, câștigând clar probele de 500 m și 1000 m.
Ploieștiul a avut reprezentare și în cadrul concursului de master, prin Ioana Zărnescu, fiica antrenorului Dorin Zărnescu, fosta patinatoare de performanță arătând că nu a uitat cum se alunecă pe gheață într-un concurs, deși nu a mai participat de mult timp, situându-se pe locul al cincilea.
Ar fi de menționat că participarea sportivilor de la CS Petrolul la concurs a fost posibilă cu sprijinul părinților și al Mobel Auto – Dealer Skoda Ploiești, Dyomedica CND, Mistar Proiect Ploiești, Oltina Impex Prod Com Urlați, Foloe Chocolate, Transport Auto Ploiești 1, Teamcad Top Design Ploiești, Gruppo Marmi Import-Export Ploiești, Matei Confgrup București, PECEF Tehnica Ploiești.