Activ Prahova Ploieşti – CSM Târgu Jiu 21-30 (11-13)

Petre Apostol

Ieri, echipa feminină de handbal Activ Prahova Ploieşti a evoluat, în Sala „Olimpia”, în cadrul turului întâi din Cupa României, întâlnind o altă formaţie din eşalonul secund, CSM Târgu Jiu. Ambele echipe au jucat, anterior, un tur preliminar, „bufniţele” trecând de CSM Roman, în deplasare, în vreme ce formaţia gorjeană a dispus, pe teren propriu, de CSU Universitatea de Vest Timişoara.
Elevele antrenorilor Gheorghe Irimescu şi Robert Comendant aveau o misiune foarte dificilă, chiar dacă au scăpat de o confruntare cu o formaţie din primul eşalon, CSM Târgu Jiu fiind principala pretendentă la promovare din Seria B a Diviziei A, având victorii pe linie până acum.
Echipa prahoveană a început bine, conducând în primul sfert de oră. Însă, de la scorul de 5-3 pentru Activ, oaspetele au preluat iniţiativa, după o serie de trei goluri la rând. Prahovencele au reuşit să se menţină aproape, egalând în mai multe rânduri, până la pauză, dar gorjencele au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri, scor 13-11.
În partea secundă, Activ nu a mai putut menţine ritmul impus de echipa din Târgu Jiu, marcând un singur gol în aproape un sfert de oră, oaspetele desprinzându-se la 19-12, rezolvând, practic, soarta partidei, pe care şi-au adjudecat-o cu scorul final de 30-21.
Lotul echipei Activ a fost următorul: Paraschiv, Dumitriu, Floroiu – A. Arvatu 3 goluri, Dincă 3, Csavar 3, Tabarcea 2, Popescu 2, M. Arvatu 2, Andriţa 2, Panaite 1, Spirea 1, Stanciu 1, Sandu 1, State, Lăcătuş.
Astfel, Activ urmează să se concentreze strict pe meciurile din campionat, unde va reveni la finalul săptămânii, cu o confruntare deosebit de importantă, pe terenul primei clasate din Seria A, CSM Galaţi, în debutul returului.