Desemnat cel mai valoros atlet al României la categoria U20 în 2021, Andrei Niculiţă a confirmat şi în primul concurs al anului 2022. Sportiv al CSŞ Ploieşti, cu dublă legitimare şi la CSM Bucureşti, elevul profesoarei Maria Andrei a câştigat proba de 400 metri din cadrul primei etape a Campionatelor Naţionale de Atletism în sală, rezervate seniorilor, tineretului (U23).
Competiţia s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute şi a fost găzduită de Sala „Ioan Soter” din cadrul Centrului Naţional Sportiv „Lia Manoliu”, din Bucureşti.
Deşi este născut în 2003, Andrei Niculiţă a întrecut sportivi mai experimentaţi, impunându-se cu timpul de 49.56 secunde, cu un avans de 42 de sutimi de secunde faţă de următorul clasat, Vlad Dulcescu (Poli Iaşi, născut în 1995).
Pentru atletul ploieştean a reprezentat o bună pregătire în vederea primei competiţii internaţionale la care va participa în 2022, acesta urmând să evolueze sub culorile naţionale la Campionatele Balcanice, programate săptămâna viitoare, la Istanbul, în Turcia.

Performanţe şi pentru CSM Ploieşti

La competiţia din Capitală s-au remarcat şi sportivi ai secţiei de atletism a CSM Ploieşti. Aşa cum era de aşteptat, Daniel Petre Rezmiveş şi-a respectat statutul de favorit al probei de 60 metri şi, după ce a câştigat „seriile” cu 6.83 secunde, s-a impus şi în finală, cu un timp mult mai bun, 6.74 secunde. La aceeaşi probă, Cristian Roiban a fost al 3-lea la seniori şi primul la „tineret”, timpii lui fiind de 6.84 secunde în serii şi 6.86 în finală.
Celelalte performanţe obţinute de CSM Ploieşti s-au consemnat în proba de 200 metri, în care Alexandru Geamănu a ocupat locul al 2-lea atât la seniori, cât şi la tineret, cu 22.68 secunde, iar Alexandru Marinescu a fost al 3-lea la ambele categorii de vârstă, cu timpul 22.89 secunde.