Petrolul are nu numai o “listă” de achiziţii, ci şi un important contingent de jucători la care antrenorul Nae Constantin a hotărât că este mai bine să renunţe! Asta pentru că, numeric, lotul ploieştean prezintă… prea multe soluţii şi, implicit, o “încărcătură” la buget care trebuie redusă, pe cât posibil, sursele de finanţare ale clubului nefiind “stabile şi suficiente”, iar un efectiv de peste 30 de jucători aflaţi sub comanda antrenorului şi pe ştatul clubului este o problemă.
Ca și plecat de la Petrolul Ploiești este mijlocașul Alexandru Saim Tudor, care, potrivit liga2.prosport.ro, ar putea juca în a doua parte a sezonului de Liga 2 la FC Buzău, în acest moment o altă pretendentă la play-off-ul de promovare. Dorit și de Politehnica Iași, fotbalistul în vârstă de 23 de ani a ales FC Buzău, potrivit surselor Liga2.ro, pe lângă salariul mai mare oferit, FC Buzău câştigând lupta cu Poli Iași și prin faptul că jucătorul originar din Râmnicu Sărat (Buzău) a dorit să rămână aproape de casă!
În plus, în alegerea lui Saim Tudor a cântărit mult și faptul că FC Buzău are șanse mai mari de a evolua în play-off, fiind pe locul 5 la final de an, cu 28 de puncte, în timp ce Iașiul iernează pe poziția a 12-a, cu 21 de puncte.
În vârstă de 23 de ani, Alexandru Saim Tudor a marcat un gol în acest sezon pentru Petrolul, chiar împotriva Politehnicii Iași, în meciul din prima etapă pe care actualul lider al ligii secunde l-a câștigat, pe teren propriu, cu 2-0.
De când a fost achiziționat de Petrolul de la CSM Râmnicu Sărat, în vara anului 2017, Saim Tudor a avut în acest sezon cele mai puține minute jucate, doar 295 în cele opt partide în care a fost utilizat, în două dintre ele fiind titular, dar în care a și fost schimbat. A promovat cu echipa ploieșteană din Liga 3, iar în Liga 2 a strâns 71 de meciuri și 11 goluri în trei sezoane și jumătate. În ultima perioadă, mijlocașul nu a mai făcut parte din vederile antrenorilor și se află pe lista jucătorilor „de dat”.

Cebotari – şi el liber să-şi găsească echipă!

Un alt fotbalist la care Petrolul a decis să renunţe în această iarnă este unul dintre cei care nu a apucat să bifeze vreun minut oficial în prima parte a sezonului, anume portarul Nicolae Cebotari, fostul jucător de la FC Sfîntul Gheorghe (Rep. Moldova), Leiria (Portugalia), Botev Vratsa (Bulgaria), Farul Constanța sau Sheriff Tiraspol, dorind să fie lăsat să plece la un club unde să beneficieze de mai multe şanse să apere şi, implicit, să reintre în circuitul Naţionalei Moldovei, pe care o pierduse tocmai din cauza faptului că la Petrolul a fost doar rezervă, în acest sezon! De altfel, pe site-urile de specialitate, Cebotari apare deja drept “reziliat” de către Petrolul, care va trebui să-şi caute încă un portar acum, pentru completarea acestui compartiment.

Budescu a dat primul „termen”: 10 ianuarie

Managerul sportiv al Petrolului, Claudiu Tudor a discutat cu Constantin Budescu, la finalul anului 2021, despre posibile venire la Petrolul, jucătorul ploieştean cerând un prim termen pentru a decide ce drum va urma, data de 10 ianuarie a acestui an, adică atunci când se va reuni lotul petrolist!

Budescu a reziliat cu FCSB, fostul internaţional văzându-şi „îndeplinit” primul obiectiv, acela de a pleca liber de la clubul lui Gigi Becali şi, de asemenea, de a obţine o compensaţie financiară din partea echipei unde mai avea contract până în vara lui 2023, lucru care s-a întâmplat! „Următorul pas” pe care Budescu l-a anunţat, în discuţiile cu Claudiu Tudor a fost acela de a încerca un nou angajament peste hotare, Malatyaspor – club pregătit de Marius Şumudică fiind una dintre opţiuni, iar dacă nici această variantă nu se va concretiza, atunci va fi… rândul Petrolului, un avantaj pentru echipa ploieşteană de eşalon secund, care conduce acest eşalon fiind acela că… îşi permite să aştepte meciurile oficiale începând de abia la finalul lunii februarie, pentru găzari! „Sunt convins că, dacă nu va găsi un contract bun, acum sau la vară, Budescu va juca, din nou, în galben-albastru” – spune fostul coleg de echipă al acestuia, Claudiu Tudor, alături de care a şi fost prezent, înainte de Revelion, la Meciul „Vedetelor” – organizat de către Emanoil Savin, la Buşteni.

Reunire… la ora 16.00

Nicolae Constantin şi secunzii acestuia vor conduce un prim antrenament în acest an la 10 ianuarie, de la ora 16.00, pe stadionul Ilie Oană. Conducerea grupării petroliste încă lucrează la programul de pregătire, oportunitatea unui cantonament în Turcia fiind dezbătută. ”Nu voi risca sub nicio formă sănătatea jucătorilor, mergând undeva unde să se îmbolnăvească, Doamne ferește! Suntem pe locul întâi, ne-am calificat și matematic în play-off, de ce să greșim și să avem, apoi, probleme? De altfel, am auzit că deși au fost cluburi din țară, și de la eșalonul secund, care și-au făcut
publică intenția de a organiza un cantonament în Turcia, iarna aceasta, nimeni nu a semnat însă un contract pentru cazare, masă și jocuri-test”, a declarat pe această temă Costel Lazăr, președintele Petrolului.