Artificiile au luminat peluza, copertina stadionului fiind și ea greu încercată. La vară, după promovare, se va rupe stadionul!

„Lupii” s-au întâlnit, luni seară, pentru prima dată în 2022, pe „Ilie Oană”, acolo unde le-au fost alături și fanii, cei care au creat, ca de obicei, o atmosferă senzațională, artificiile ”scăpând de sub control”, cum se spune. Să vezi ce o să fie la primăvară, după promovare…
Nae Constantin și stafful său au condus primul antrenament al anului, 33 de jucători prezenți la reunire fiind întâmpinați cu mare dragoste de către suporterii prezenți în tribunele arenei ploieștene. Așa cum se știa, noutățile nu au fost majore, Mihai Velisar, revenit, oficial, astăzi în tricoul Petrolului, și juniorii Cătălin Tolea (2003, aparținând de CSS Târgoviște), Juan Pătrașcu (2004, CCJ Petrolul), Iulian Duță (2003, CCJ Petrolu), Mihnea Rădulescu (2005, CCJ Petrolul), Albert Dima (2005, CCJ Petrolul) și Mario Ioniță (2007, CCJ Petrolul) fiind, practic, numele în plus față de lotul din sezonul de toamnă. Totuși, zilele următoare se vor mai face achiziții, clubul fiind în tratative avansate cu alți fotbaliști.

Împrumuturi, plus o reziliere ”surpriză”: Vajushi

De partea cealaltă, capitolul „despărțiri” îi cuprinde pe Antoniu Manolache (care va merge sub formă de împrumut la CSM Reșița), Saim Tudor (merge la Gloria Buzău sau CSMS Iași) și Mihai Nițescu (care va ”coborî” un eșalon, urmând să meargă… după Cristi Vlad, la CS Blejoi, cei care pleacă la echipe unde să aibă posibilitatea să joace mai mult, cu speranța că… ”va fi nevoie de ei în Liga 2”!
Oarecum surprinzător, lista disponibilizaților îl cuprinde și pe Armando Vajushi, mijlocașul albanez nemaifăcând parte din lotul lui Nicolae Constantin, un criteriu important în această decizie fiind și acela de a se face ceva economie la buget, Petrolul având unele dificultăți în asigurarea salariilor. „A fost decizia mea, în special, de a nu mai miza pe Vajushi. S-a întâmplat, asta, și din cauza lui, nu îmi face nicio plăcere să anunț despărțirea de Vajushi, dar ne asumăm acest lucru și consider că ne putem descurca și putem promova și fără el”, a precizat Nicolae Constantin cu privire la fostul internațional albanez!
Antrenorul galben-albaștrilor s-a arătat încântat de revenirea în fața fanilor, în perspective unui mini-retur , plus play-off, la capătul căruia nimeni nu va accepta alt deznodământ decât promovarea!

Căpitanul Țicu a condus haita la primul antrenament

„Am avut parte de o atmosferă foarte frumoasă la reunire și ne-am dori ca situația să fie de așa natură încât suporterii să ne poată fi alături și la meciurile oficiale. Începem anul cu un singur gând, un singur obiectiv, acela de a promova, și vom face tot ce depinde de noi ca să ajungem în primul eșalon. Avem un lot bun, din care putem face oricând un prim 11 cu care să ne luptăm cu orice echipă din Liga 2, iar dacă vom reuși să aducem jucători peste nivelul de acum, atunci aceștia vor fi bine veniți. Nu vom face transferuri doar de dragul de a face, ci ne dorim să avem concurență în lot, pentru că vin meciuri grele și se poate întâmpla orice”, a mai spus tehnicianul formației ploieștene.
De ieri, petroliștii vor intra în programul de pregătire specific, antrenamentele urmând să se desfășoare, cel puțin în prima perioadă, la Ploiești, mai întâi cu frecvența de ”unul pe zi”, apoi, de săptămâna viitoare, și cu câte 2 zile cu 2 ședințe de pregătire, ”pe plan local”. Primul joc de verificare este programat pentru data de 22 ianuarie, cu Tricolorul Breaza, iar intervalul 4-18 februarie este dedicat unui cantonament, rămânând de văzut dacă stagiul centralizat se va derula în țară sau în Antalya, funcție de vreme și de… buget.

Buia și Stoica- ”coborâți din mers”

La antrenamentul de debut au ajuns și atacanții Darius Buia și Constantin Stoica, dar cei doi, deși erau ajunși în vestiar, au primit vestea că nu se va conta pe ei, urmând să rezilieze și ei înțelegerile actuale. Momentul, unul jenant pentru jucători, care au venit la vestiar, deși drumul lor trebuia să se oprească… la birouri, a fost trecut însă cu vederea în ”focurile de artificii”!

Dragoș Gheorghe, deocamdată… spectator

În tribunele arenei ”Ilie Oană” s-a aflat și unul dintre fotbaliștii care sunt pe lista de priorități a Petrolului, Dragoș Gheorghe, ploieșteanul care este golgheterul Astrei – cu 5 reușite în acest sezon, fiind ”disputat” de Chiajna, Sibiu și Petrolul! Cum acesta a și fost cu familia la reunire, ”să vadă artificiile”, este lesne de înțeles ce decizie a luat jucătorul, fiind de rezolvat doar transferul dintre Astra și Petrolul.

Fanii au făcut o atmosferă care obligă jucătorii să dea în continuare totul pentru club

Lotul prezent la antrenament:
Portari: Raul AVRAM (1993); Alexandru RADU (2003), Andrei JERCĂLĂU (2005) .
Jucători de câmp:
– Alberto OLARU (1998), Sergiu PÂRVULESCU (2003), Viorel LICĂ (1995), Marian Fernando HUJA (1999), Bart Adrianus Johannes MEIJERS (1997), Antoniu MANOLACHE (2000), Valentin ȚICU (2000), Mihai VELISAR (1998), Aris OPREA (2003), Juan PĂTRAȘCU (2004, CCJ Petrolul);
– Mihai CONSTANTINESCU (2002), Mario-George BRATU (2002), Silviu-Gabriel PANĂ (1991), Eugeniu CEBOTARU (1984), Darius BUIA (1994), Takaiuki SETO (1986), Vlad PREJMEREAN (1998), Marius CHINDRIȘ (1991), Cosmin TUCALIUC (2000), Simon MĂZĂRACHE (1993), Alin BOȚOGAN (2004), Sebastian OPREA (2004, CCJ Petrolul), Iulian DUȚĂ (2003, CCJ Petrolul), Mihnea RĂDULESCU (2005, CCJ Petrolul), Albert DIMA (2005, CCJ Petrolul), Mario IONIȚĂ (2007, CCJ Petrolul), Cătălin TOLEA (2003, CSS Târgoviște).
– Marius COMAN (1996), Senad JAROVIC (1998), David ILIE (2004).

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)