Petre Apostol

Chiar dacă echipa națională de handbal masculin a României nu a reuşit să se califice la turneul final al Campionatelor Europene, ţara noastră va fi reprezentată de un cuplu de arbitri, format din ploieşteanul Romeo Mihai Ştefan şi bucureşteanul Bogdan Ştark.
Observator la Campionatele Europene de Beach Handball din vara anului trecut, Romeo Mihai Ştefan este profesor de educaţie fizică şi sport şi consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Prahova. Cei doi arbitri români au fost nominalizaţi de Federaţia Europeană de Handbal printre cele 18 cupluri de arbitri care vor oficia la cea de-a 15-a ediţie a Campionatului European de Handbal Masculin, programată să înceapă joi.
Romeo Ştefan şi Bogdan Ştark se află la a treia ediţie a Europenelor de handbal masculin în sală la care au fost delegaţi, după cele din 2014 (din Danemarca, la care au condus finala pentru medaliile de bronz) şi din 2016 (din Polonia), aceştia fiind prezenţi, de asemenea, printre altele, şi la două ediţii ale Campionatelor Mondiale.
Ediţia de anul acesta a Campionatului European se va desfăşura în cinci oraşe din Ungaria şi Slovacia (Szeged, Debrecen, Budapesta, respectiv Bratislava, Kosice), semifinalele şi finalele urmând să fie găzduite de capitala Ungariei. Deţinătoarea titlului continental este Spania, care a câştigat două ediţii consecutive, urmărind acum să realizeze „tripla”.