Petrolul este pe cale să dea o nouă ”lovitură” pe piața transferurilor, internaționalul bulgar de 31 de ani, Georgi Pashov fiind în negocieri avansate să devină jucătorul echipei ploieștene!
Pashov a jucat ultima dată în Liga I, la Academica Clinceni, club unde a bifat 12 prezențe în prima parte a campionatului, jucătorul de 31 de ani plecând de la echipa ilfoveană din cauza restanțelor financiare imense pe care le are ”lanterna” Ligii I către jucători! De altfel, de la Academica au plecat sau vor pleca majoritatea jucătorilor care au evoluat în 2021, singurul obiectiv al echipei devenind… terminarea campionatului, din cauza problemelor financiare echipei fiindu-i refuzată inclusiv insolvența!

Pashov are 3 meciuri în Naționala Bulgariei (cu Irlanda, Muntenegru și Anglia, toate în 2019) și două trofee câștigate în Armenia (cu Ararat), interesant fiind faptul că acesta este și cetățean… ucrainean, nu numai bulgar! A mai jucat la echipe precum Zhetysu (Kazachstan), Slavia Sofia, Etar, Lokomotiv Plovdiv, Montana – toate din Bulgaria. Postul ”preferat” al acestuia este cel de fundaș dreapta, ceea ce înseamnă că, odată cu venirea la Petrolul, juniorul Părvulescu (antrenorul Nae Constantin a folosit jucătorul Under, născut în anul 2003 exact pe acest post, de fundaș dreapta) va fi pus… sub presiune, dar și că, din vară, sunt șane mici să se activeze clauza de cumpărare a acestuia de la Kids Tâmpa Brașov, club de care juniorul aparține!

Amical „extins” cu Astra

La aproape două săptămâni de la reluarea pregătirilor, petroliștii au programat, mâine, și primul joc-test al începutului de an. Elevii lui Nicolae Constantin își vor începe seria verificărilor cu o partidă disputată în compania unei colege de eșalon, Astra Giurgiu, formație pe care nu o vor mai putea întâlni în actuala ediție de campionat, în condițiile în care meciul direct din sezonul regular s-a disputat deja, iar, în faza a doua, Petrolul va merge în play-off și va continua lupta pentru promovare, în vreme ce Astra va ajunge în play-out, încercând să se salveze de la retrogradare.
Partida de sâmbătă se va disputa, de la ora 12.00, pe durata a 100 de minute, pe terenul sintetic de la Câmpina, acolo unde „lupii” deja au efectuat câteva antrenamente în acest an.
După acest joc, elevii lui Nicolae Constantin își vor continua pregătirile acasă și pe parcursul săptămânii viitoare, la finalul căreia va fi programat și cel de-al doilea test, tot cu o formație de Liga 2, Unirea Slobozia.