Sezonul de trap 2021 şi-a derulat ultimul episod pe Hipodromul Ploieşti, reuniunea care a ”închis” acest an fiind compusă din patru curse atractive, între care una din Clasa Gold şi alta din Clasa Silver, acestea fiind savurate din plin de împătimiţii turfului, noutatea constituind-o reapariția cailor din cadrul RNP în întrecere.

Cursa Gold, dotată cu Premiul Cailor de 2 ani „Regele Carol I”, i-a oferit Margăi Niţă, cu iapa Otawa, şansa de a se revanşa după înfrângerea suferită în urmă cu o săptămână în Premiul Speranţelor, victoria revenindu-i acum destul de clar în disputa cu Bonne Amie, Porthos şi câştigătorul din reuniunea anterioară, Jalan Lomig.
De un final mult mai încins a avut parte Premiul de Închidere, cursă în care Dolce Dorel, învingător în urmă cu o săptămână în Premiul Agriculturii, şi Wicked From Heaven s-au luptat pentru supremaţie până pe ultimii metri. A câştigat trăpașul condus de Adrian Marciu, decizia arbitrilor venind însă după câteva minute de analiză a imaginilor video atât din cauza unui posibil galop al învingătorului pe ultima sută de metri, care s-a dovedit a fi avut loc până cu câţiva metri înainte de stâlpul ce delimitează zona penalizării, cât şi a unor pretinse şicane petrecute pe ultimul kilometru al cursei. Şi, pentru că mai sunt doar câteva zile până pe 25 decembrie, Festivitatea de premiere a fost făcută chiar de Moş Crăciun, cel care i-a oferit câştigătorului – Wicked – cupa şi diploma binemeritate şi i-a promis armăsarului un sac plin cu morcovi dacă va avea şi în 2022 performanţe la fel de bune.
În celelalte două curse de trap ale zilei s-au impus Milupa BD, în Premiul Sprint, şi Haiti The Best, în Premiul Talion.

Până să-l premieze pe campionul ultimei curse din an, Moş Crăciun a avut grijă şi de copiii prezenţi pe Hipodromul Ploieşti, cărora le-a oferit cadouri dulci, cu… bonus pentru cei care au ştiut să-i spună şi o poezie, poneiul Camelia (care i-a plimbat gratuit în spaţiul special amenajat în zona tribunelor pe cei mici) completând o zi perfectă pentru cei care au ”înfruntat” temperatura neprietenoasă și au bifat ultimul eveniment din acest an pe Hipodrom!