Pugilist legitimat la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești, Gabriel Șchiopu și-a trecut în palmares un nou titlu național, la categoria de greutate 51 de kilograme. Conform tragerii la sorți, elevul antrenorului Ion Moroiță a avut de disputat două meciuri la competiția care s-a desfășurat, săptămâna trecută, la Sala Sporturilor din Târgu Mureș, reușind să le câștige pe ambele fără probleme, împotriva unor adversari pe care i-a mai învins, de altfel.
În semifinalele competiției a boxat cu Aurel Oprică, de la CSM Sibiu, pe care l-a învins prin KO chiar în prima repriză. Iar în finala categoriei a dispus clar, 5-0, de timișoreanul Adalbert Pather. Sportivul antrenorului emerit Ion Moroiță a reușit, astfel, să câștige al doilea titlu de campion național în cei trei ani de când boxează la seniori.
Pugilistul petrolist poate bifa încă o performanță în această lună, deoarece, în perioada 7-12 decembrie, la Brăila se vor disputa Finalele Campionatului Naţional Under 22, evenimentul urmând să cuprindă și Campionatul Naţional de Cadeţi.