• Premiile și trofeele vor fi acordate în cadrul unei ceremonii organizate, astăzi, online

Nicoleta Dumitrescu

Cu toate că efectele negative ale pandemiei au fost vizibile și asupra mediului economic, situația fiind valabilă și la nivelul județului Prahova, cele mai multe dintre firme au reușit să meargă mai departe. Ba, unele dintre acestea, adaptându-se vremurilor și reinventându-se pentru a face provocării vremurilor, au reușit inclusiv să înregistreze profit. Ca urmare, unele dintre societățile care își desfășoară activitatea la nivelului județului nostru şi-au găsit locul în ”Topul firmelor prahovene”- o manifestare de tradiție la nivelul Camerei de Comerț și Industrie Prahova , prin care se celebrează și se promovează firmele de top ale comunității de afaceri prahovene.
Ediția din acest an a fost realizată în baza datelor financiar-contabile din bilanțul anului anterior- 2020, anul confirmării pandemiei noului coronavirus. Potrivit reprezentanților CCI Prahova, informațiile care au stat la baza realizării clasamentului au fost furnizate de către Oficiul Național al Registrului Comerțului și Ministerul Finanțelor, metodologia aplicată fiind una unitară la nivelul întregului sistem cameral românesc. ”Obiectivitatea criteriilor care stau la baza realizării clasamentului, dar și recunoașterea acestuia prin temeiul legal (Legea 335/2007 – Legea Camerelor de Comerț și Industrie din România), fac din Topul firmelor prahovene și din însemnele care se atribuie firmelor laureate un veritabil suport de bonitate pentru acestea.
Pentru că Topul firmelor 2021 este întocmit pe baza rezultatelor înregistrate în anul 2020 – un an plin de încercări pentru marea parte a mediului de afaceri – dar mai ales pentru firmele din turism, HoReCa, servicii, agricultură, o serie de sectoare industriale – performanța firmelor laureate este cu atât mai meritorie. Chiar și în aceste condiții dificile, dintre cele 12.393 companii clasate pe primele 10 locuri în Topul național al firmelor, 433 sunt firme prahovene, dintre care 168 sunt clasate pe primele trei locuri și 71 sunt clasate pe primul loc. La nivelul județului nostru, clasamentul primelor 10 societăți grupate pe sectoare, domenii de activitate și grupe de mărime cuprinde 3.107 firme, dintre care 1.638 ocupă primele trei poziții, iar 762 se clasează pe primul loc. Cele peste 3.000 firme formează plutonul fruntaș al companiilor prahovene care susțin o economie de top, performantă și competitivă, și care se bazează pe două foarte importante motoare – exportul de produse și servicii, respectiv investițiile străine”, a anunțat conducerea CCI Prahova. Societățile prahovene laureate vor primi, împreună cu diploma acordată pentru clasarea firmei în acest top, o serie de distincții și trofee care reflectă preocuparea privind responsabilitatea socială a companiilor, efortul investițional, activitatea de export, precum și performanța feminină în afaceri. De adăugat faptul că, având în vedere perioada dificilă din punct de vedere pandemic, gala acestei manifestări tradiționale organizate de către CCI Prahova va avea loc online, evenimentul, realizat sub forma unui film de promovare – premiere a companiilor prahovene de top, fiind lansat în premieră pe website-ul CCI Prahova www.cciph.ro, pe pagina de facebook a instituției (www. facebook.com/cciprahova) și pe platforma YouTube, astăzi, la ora 12:00.
Despre faptul că în topul firmelor prahovene – chiar pe primele poziții – se regăsesc și societăți care își desfășoară activitatea în municipiul reședință al județului, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a ținut să transmită următorul mesaj: ” Faptul că , și în condiții de pandemie, o mare parte a firmelor din Ploiești, ca și din alte localități ale județului nostru, au realizat în 2020 profit, situându-se, astfel, în Topul Firmelor organizat de către Camera de Comerț și Industrie Prahova, este un semn al perseverenței și rezilienței de care au dat dovadă antreprenorii și managerii acestor firme. Legat strict de firmele municipiului Ploiești, amintesc doar că dintre cele circa 3.100 firme din Topul primelor 10 cele mai bune firme ale județului, la nivelul anului 2020, 1.325 – adică 42% – sunt firme din Ploiești, iar dintre acestea, 338 se află chiar pe prima poziție. Doresc să-i felicit pe toți acești performeri de top, pe toți oamenii de afaceri și să îi asigur că administrația municipiului Ploiești este alături de ei, de eforturile deosebite pe care cel mai adesea trebuie să le depună în activitatea pe care o desfășoară. Totodată, colaborarea tradițională dintre Primăria Municipiului Ploiești și Camera de Comerț și Industrie Prahova, cu prilejul numeroaselor noastre acțiuni comune este, cu siguranță, un pilon de susținere a firmelor autohtone și un atu în atragerea de capital străin în orașul nostru, deci, un bun promotor al creșterii economice!”.