Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna 1-0 (0-0)

 

Stadion: ”Ilie Oană”. Marcator: Senad Jarovic (81).
Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Seto (71 S. Pană), Cebotaru – Bratu (85 Constantinescu), Tucaliuc (46 Măzărache), Vajushi (85 Chindriș) – Diarra (64 Jarovic). Antrenor: Nicolae Constantin.
Concordia: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt), Cherecheș – Codrea, Biceanu (84 N. Popescu) – Fl. Sandu (46 Dușmanu), V. Lazăr (46 Anghelina), Voicu (79 Deac) – Llullaku (79 Younes). Antrenor: Claudiu Niculescu.
Au arbitrat: Cătălin Popa (Pitești) – Marius Badea (Rm. Vâlcea) și Ionuș Erchian (Medgidia).
Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe).
Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).
Jucătorul meciului: Senad Jarovic.

Lider în eșalonul secund, Petrolul a mai depășit un ”val” important, derbiul cu Concordia Chiajna fiind tranșat în favoarea sa, la fel ca și cel cu CSA.
13 victorii din 14 posibile și multe puncte distanță, la acest moment, față de următoarele clasate! Acestea sunt concluziile meciului cu Concordia Chiajna, încheiat cu succesul la limită al echipei, 1-0, grație golului marcat de către Senad Jarovic (81), la capătul unui meci pragmatic, în care echipa ploieșteană a avut și câteva decizii ”de au uns la suflet suporterii”, din partea arbitrului Popa! Culmea, arbitru care, la final de meci, între ceva scandal făcut de oaspeți, la vestiare, s-a apucat să ”dea cu subsemnatul” în raportul de joc, de parcă e cineva vinovat că el inventează cornere, nu vede faulturi, hențuri, stă în fața mingiei la mai multe faze, are ”cântarul” cel mai bun prieten și este… lovit de al doilea fluier în „bârnă” când dă cartonașe…
Cele mai bune defensive ale sezonului din Liga 2 s-au ciocnit pe „Ilie Oană”. Și, parcă logic, întâlnirea primelor clasate nu s-a lăsat cu „artificii”, ci cu un duel aspru, în care, evident, spectacolul a rămas pe planul doi, incomparabil mai importante fiind punctele puse în joc. Iar Petrolul le-a obținut pe toate cele trei, cu golul din final al lui Jarovic și inspirației lui Nae Constantin, echipa sa bifând o victorie imensă, ce-i asigură nu doar accederea matematică în faza play-off, cu cinci etape înainte de sfârșitul sezonului regular, ci și un drum din ce în ce mai drept către primul eșalon!
Debutul confruntării a stat, așa cum era de așteptat, sub semnul echilibrului. Vajushi (18) și Pîrvulescu (31) au avut primele ocazii ale meciului, dar tânărul portar Aldescu a fost inspirat și a reușit să se opună de fiecare dată, iar repriza s-a încheiat cu faze „încinse” în ambele careuri, la ultima dintre ele Meijers și Voicu ciocnindu-se violent! Chiajna a fost mai periculoasă în debutul părții secunde, atunci când a avut și cea mai importantă oportunitate de a înscrie, la o deviere, din marginea careului mic, a lui Llullaku (51), la care, însă, Avram a fost providențial și a intervenit salvator. Jocul părea, apoi, să se îndrepte către un rezultat „alb”, dar Nae Constantin a mutat, încă o dată, inspirat. L-a înlocuit pe golgheterul Sory Diarra cu Senad Jarovic, iar atacantul germano-bosniac a fost cel care, cu o execuție caracteristică, a decis soarta meciului. Un corner acordat gratuit, bătut apoi bine, de pe stânga, de către Silviu Pană, la care JAROVIC (81) a câștigat duelul aerian cu defensiva ilfoveană și, cu o lovitură de cap, a trimis balonul în plasa porții apărate de către Aldescu: 1-0!
Venit la finalul verii la Petrolul, după ce campionatul începuse, Senad Jarovic a marcat, cu Concordia Chiajna, al patrulea său gol în acest sezon de Liga 2. A jucat în șapte partide în campionat și a mai înscris contra celor de la Șelimbăr (3-0) și FC Brașov (4-0), contra acestora din urmă punctând de două ori. În plus, a evoluat și în cele trei meciuri disputate de Petrolul în această ediție a Cupei României, cu Plopeni, Brăila și ”FC U” Craiova, fără să înscrie însă.
Înainte să aterizeze în România, vârful cu origini în Bosnia a mai jucat, la nivel profesionist, la mai multe formații din Slovenia, Slovacia și Danemarca, printre care Spartak Trnava sau NK Domzale. Până să semneze cu Petrolul s-a aflat sub contract cu slovenii de la NK Radomlje. Jarovic are două trofee în palmares, Cupa Danemarcei, cu SonderjyskE, în 2020, și Cupa Slovaciei, cu Spartak Trnava, în 2019.


Așa s-a scris istoria unui meci al cărui deznodământ a reconfirmat ierarhia la zi a eșalonului secund. „Lupii” par să nu aibă rivali, se detașează etapă după etapă și își continuă, netulburați, drumul către primul eșalon. Urmează încă două meciuri de calibrul celui de aseară, la Mediaș, cu AFC Hermannstadt (vineri, 26 noiembrie, ora 17.30) și, pe „Ilie Oană”, cu Universitatea Cluj (marți, 7 decembrie, ora 17.00), finalul lui 2021 putându-ne oferi, deja, o imagine clară în ceea ce privește lupta pentru promovare.
”Nu s-a decis nimic, mai e mult de jucat. E o bucurie, pentru că a fost un meci tensionat, un meci cu încărcare pentru toată lumea și, vă dați seama, în momentul în care am reușit să câștigăm bucuria vine de la sine. Nu a fost un meci ușor, a fost unul chiar greu, echilibrat. A fost de departe cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o, am spus și înainte de meci. Din punctul meu de vedere, Chiajna este cea mai bună echipă din Liga a 2-a. Cel mai echilibrat lot, cu antrenor foarte bun, cu o situație financiară bună. Asta e părerea mea și mi-o mențin în continuare. Cu atât e mai importantă victoria noastră din seara asta”, a spus, după meci, ”învingătorul” Nae Constantin.

Decu a dat startul

Ducând mai departe un obicei pe care l-a instituit pe parcursul acestui sezon, acela de a chema fostele glorii pe gazon, înaintea partidelor, de data aceasta misiunea de a da lovitura de start în întâlnirea contra Concordiei i-a revenit unui alt fost jucător emblematic al Petrolului. Astfel, s-a aflat în această postură meritată Decu Crângașu, cel care, între anii 1969 și 1986, a evoluat pentru „găzari” în 161 de partide în primul eșalon, marcând de 18 ori, el fiind membru fondator al Petrolului 52, acum câțiva ani când a repornit la drum acest proiect!

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)