*Marcel Ciolacu – propunerea PSD pentru funcţia de premier

*BEx al PNL a aprobat rotaţia premierilor; primul să fie dat de liberali

 

Astăzi,  Consiliul Politic Naţional al PSD a decis să îl propună pe Marcel Ciolacu drept candidat la funcţia de premier.

„CPN a decis în unanimitate să îl susţină pe preşedintele Marcel Ciolacu pentru poziţia de premier. Am decis, de asemenea, să acceptăm sistemul de rotaţie al premierilor”, a declarat, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu.

De asemenea, Biroul Executiv (BEx) al PNL a aprobat, marţi seara, propunerea privind rotaţia premierilor într-un viitor guvern cu PSD şi UDMR, condiţia liberalilor fiind ca primul prim-ministru să fie dat de PNL.

„S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier din partea PNL. Asta este decizia”, a declarat preşedintele PNL, Florin Cîţu, la finalul şedinţei BEx.

Liderul liberal a subliniat că mandatul de negociere nu a fost schimbat şi că el rămâne propunerea de premier din partea PNL.

„Vom vedea după aceea dacă trebuie să luăm altă decizie. (…) Dacă PSD se opune, vedem atunci. (…) PNL nu a pus niciun fel de condiţie pe numele celor de la PSD pentru că nu vrea să intre în aceste discuţii pentru că atunci ar fi o listă lungă”, a spus Cîţu.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă rămâne o variantă de premier, Florin Cîţu a răspuns: „Nu s-a discutat în această seară un alt nume”.

PNL și PSD vor relua discuțiile privind formarea Guvernului, începând cu ora 16.00, Marcel Ciolacu afirmând că speră ca negocierile privind programul de guvernare să fie finalizate astăzi. În continuare, atât PNL, cât și PSD susțin că partidul lor este cel care trebuie să aibă primul premierul, în sistemul de rotație, potrivit Hotnews.