Profitând de pauza competițională, Petrolul a susținut un joc-test în care adversară i-a fost prim-divizionara Chindia Târgoviște. Întâlnirea a fost împărțită în două reprize inegale ca durată, prima de 60 de minute, iar cea de-a doua de 45, și a reprezentat un bun prilej pentru Nicolae Constantin să vadă la lucru toți jucătorii pe care îi are sub comandă, tehnicianul având, practic, întreg lotul disponibil la acest moment. De asemenea, se poate spune că a reprezentat și un bun subiect de… ședință, pentru unii dintre jucători, cele 11 victorii consecutive din campionat având nevoie de un ”mic duș rece”, fie el și într-un meci amical contra unei echipe de prim-eșalon! Mai ales că vin la rând trei meciuri foarte grele, care vor ”închide” anul 2021 și este bine ca jucătorii să fie… cu picioarele pe pământ!
În meciul cu Chindia, echipă cu care Petrolul ”împarte” arena ”Ilie Oană”, ”lupii” au început cu Cebotari – Olaru, Lică, Huja, Oprea – Cebotaru, S. Pană – Constantinescu, Tucaliuc, Saim Tudor – Jarovic. După jumătatea primei părți, pe teren au intrat Buia, Măzărache, Seto, Diarra, Bratu, Manolache și Alex Radu, iar din startul reprizei secunde și-au făcut apariția Avram, Boțogan, Meijers, Manolache, Rus și Prejmerean. Apoi, pe parcursul părții a doua, tehnicianul echipei noastre a mai apelat la Chindriș, Coman, Nițescu, Stoica, Vajushi și David Ilie.
După 1-0 la pauză pentru formația noastră, gol marcat de către Jarovic (36), cu o deviere din marginea careului mic la o centrare venită, de pe stânga, de la Oprea, dâmbovițenii au întors scorul în mitanul secund, Dulca (67), Neguț (82), Popa (98) și Florea (105) stabilind scorul final, 4-1 pentru Chindia. Trupa lui Emil Săndoi a aliniat un prim „11” în care s-au regăsit Pop – Martac, Celea, Kocic, Ioniță, Atanase, Suciu, Jipa, A. Șerban, Stoian și Cherchez, în partea a doua intrând Căbuz – Corbu, Căpușă, Iacob, Rumbullaku, Neguț, Dulca, Popadiuc, Matiș, Popa și Florea.
Așa cum spuneam, întâlnirea a reprezentat și o repetiție utilă înainte de seria de foc din campionat, în ultimele trei jocuri ale anului Petrolul urmând să le întâlnească pe Concordia Chiajna, Hermannstadt și „U” Cluj.
Partida cu Concordia, din cadrul etapei a 14-a, se va disputa joi, 18 noiembrie, pe „Ilie Oană”, de la ora 20.30.

După meci, antrenorul ”lupilor”, Nae Constantin, a declarat, printre altele: ”În prisma scorului, a fost un contact dur. E un meci care ne ajută mult, pentru că ne arată potențial, ne arată unde suntem, minusurile ni le scoate în evidență. Ne e de ajutor astfel de meciuri, în momentul în care nu e miză. Practic, eu meciul ăsta l-am împărțit în trei și în niciuna dintre reprize nu am intrat cu titularii. Am încercat să fac trei echipe echilibrate, să dăm minute la toți jucătorii, să-i vedem pe toți, să-i simțim în antrenament cum sunt. Deci nu pot să zic că s-a văzut diferența. S-a văzut o diferență în momentul în care în ultimele 45 de minute adversarul a intrat cu prima echipă și noi cu echipa pe care am gândit-o. Atunci s-a văzut diferența, dar sunt meciuri care ne ajută”, a declarat Nae Constantin.

Record al ultimului deceniu

Formația ploieșteană are după 13 etape scurse din actuala ediție cel mai mare număr de puncte comparativ cu toate performerele din ultimii 10 ani după același interval de timp de la începutul campionatului, se arată într-o statistică publicată de FRF!
Cu Nicolae Constantin pe bancă, Petrolul nu e doar liderul la zi din Liga 2, la șase puncte distanță de urmăritoarele Universitatea Cluj și Concordia Chiajna. După 13 etape, obținând 12 victorii și înregistrând o singură înfrângere, cu un golaveraj zdrobitor, 33-4, prahovenii bat recorduri după recorduri!
Ultimul dintre ele este și poate cel cu rezonanța cea mai profundă pentru istoria recentă a Ligii 2. Petrolul are cel mai bun start de sezon (puncte obținute după primele 13 etape) din ultimul deceniu!
Iată cum arată topul în care Petrolul e lider merituos, cu mențiunea că pentru edițiile în care formatul a presupus două serii, s-a evaluat performanța liderilor după 13 etape în ambele serii (menționate în tabel):

Puncte Echipă Sezon (serie)
36 Petrolul Ploiești 2021/22
32 FC Hermannstadt 2017/18
Juventus București 2016/17
31 FC Voluntari 2014/15 (I)
30 Sportul Snagov 2018/19
29 ACS Poli Timișoara 2014/15 (II)
Rapid București 2015/16 (I)
28 Corona Brașov 2012/13 (II)
Rapid București 2013/14 (I)
27 Univ. Craiova 2013/14 (II)
UTA Arad 2019/20
FCU Craiova 1948 2020/21
26 Dacia Unirea Brăila 2012/13 (I)
UTA Arad 2015/16 (II)

Pârvulescu se întoarce calificat!

Tricolorii Under 19, antrenați de Adrian Văsâi, au învins cu 5-0 reprezentativa din San Marino, după ce în primul meci au trecut de Letonia, scor 1-0, echipa din care face parte și fundașul dreapta petrolist Sergiu Pârvulescu fiind calificată din prima fază a calificărilor la Campionatul European din 2022, în cadrul unui turneu găzduit de Turcia.
Pârvulescu a contribuit la scorul final, 5-0, care a fost stabilit în prelungirile meciului de Chirițoiu, printr-un penalty obținut!

Cu cele două victorii (în primul joc fundașul dreapta petrolist nu a jucat) România și-a asigurat prezența la Turul de Elită din primăvara anului viitor, unde sunt calificate câștigătoarele celor 13 grupe, ocupantele locurilor secunde și cea mai bună echipă de pe locul al treilea.
În 16 noiembrie, ora 16:00, România U19 întâlnește țara gazdă – Turcia. Turul de Elită va fi ultima rundă înaintea Campionatului European. Turneul final la care participă 8 selecționate va avea loc în iulie-august 2022 în Slovacia.