Petre Apostol

Clubul Sportiv Petrolul Ploieşti şi-a trecut în palmares o nouă performanţă la scrimă, la nivelul cadeţilor. Echipa pregătită de antrenorul Claudiu Moldanschi a obţinut medaliile de bronz la Campionatele Naţionale de floretă, după o revenire excepţională în finala mică.
Echipa petrolistă, formată din Matei Istrate, Justin Jarnea, Alexandru Macovei, Pavel Sandu, a trecut în sferturile de finală de ACS Atlas Invictus Cluj Napoca 1, cu scorul de 45-38, însă, în semifinale, a cedat duelul cu puternica formaţie de la CS Satu Mare, scor 22-45, grupare care avea să-şi adjudece medaliile de aur.
Astfel, băieţii pregătiţi de Claudiu Moldanschi au luptat în finala pentru medaliile de bronz, cu ACS Floreta Timişoara, care cedase duelul din semifinale cu CSŞ Triumf Bucureşti, scor 41-45. Deși înaintea ultimului releu bănățenii aveau opt puncte avans, scor 40-32, Alexandru Macovei a întors soarta partidei, în duelul cu Mihnea Petrache, aducând medaliile de bronz la Ploieşti, după o serie de 13-3, scorul final fiind de 45-43.
În finală, CS Satu Mare s-a impus cu scorul de 45-33 în disputa cu CSŞ Triumf Bucureşti.
De remarcat şi faptul că, în aceeaşi formulă, echipa CS Petrolul a încheiat pe locul al şaselea campionatul de la o categorie mai mare de vârstă (juniori), după ce a cedat cu CSA Steaua Bucureşti 2, scor 23-45, a învins pe ACS Atlas Invictus Cluj Napoca 1, scor 45-29, şi a pierdut duelul pentru poziţia a cincea, cu ACS Floreta Timişoara, scor 37-45.