Cel mai mare club sportiv din Prahova, ca număr de copii înscrişi, ISports Ploieşti, îşi lărgeşte aria disciplinelor sportive din cadrul său, lansând secţia de atletism. Considerat sportul rege la Jocurile Olimpice, atletismul reprezintă baza celor mai multe discipline sportive şi ajută corpul la o dezvoltare armonioasă atât din puncte de vedere fizic, cât şi din punct de vedere mental.
La ISports Ploieşti, de secţia de atletism se va ocupa Ionuţ Andrei, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara, cel care antrenează şi la secţia de ciclism a clubului. Practicant al atletismului până la încheierea şcolii generale, fiind campion naţional la proba de ştafetă 4x200m, cu echipa Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti, Ionuţ s-a îndreptat, apoi, spre ciclism, disciplină sportivă la care a obţinut, de asemenea, performanţe, nu doar la nivel naţional, ci şi pe plan internaţional. De altfel, încă activează ca sportiv în cadrul clubului Universităţii de Vest din Timişoara, după ce s-a format ca rutier la CS Petrolul Ploieşti.
Despre înfiinţarea secţiei de atletism de la ISports, acesta ne-a spus: „Evoluţia mea din ciclism se datorează atletismului. Este un sport benefic pentru copii şi poate reprezenta o lansare către oricare altă disciplină sportivă. În plus, la nivelul copiilor, nu necesită foarte multe costuri, cum este cazul ciclismului, de exemplu. Un aspect foarte important, deoarece latura financiară reprezintă o problemă pentru mulţi părinţi. Deocamdată, nu ne gândim spre atletismul de performanţă, ideea principală fiind aceea de a oferi şansa copiilor de a practica un sport accesibil pentru oricine, benefic pentru dezvoltarea lor, indiferent dacă vor alege să continue pe calea sportului sau nu.”
În primă fază, antrenamentele se vor realiza în sală, în această perioadă rece, şi se vor baza pe pregătire fizică şi pe jocuri sportive. Apoi, se va trece la o pregătire specializată pe probele de viteză, în principal, şi de ştafetă.
Înscrierile se realizează pe pagina de internet a clubului, la sportploiesti.ro/atletism, mai multe informaţii putând fi aflate şi telefonic, la numărul 0724.744.074.