Violeta Stoica

În urmă cu o lună, au circulat în toate mediile imagini cu cimitirele unde se săpau locuri de veci inclusiv pe marginea drumului, cu excavatoarele, în perioada în care România se afla, oficial, în vârful valului patru al pandemiei de coronavirus. Deocamdată, nu există riscul ca Ploieștiul să rămână fără locuri de veci, deși chiar și în acest oraș, numărul înmormântărilor a crescut, numai în perioada 15 septembrie – 17 octombrie fiind înhumați, în total, 348 de decedați, potrivit informațiilor furnizate de SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești, la solicitarea noastră.

Conform aceleiași surse, în prezent, în cimitirele administrate de SGU sunt disponibile 1.088 de locuri de înhumare, cele mai multe în Cimitirul Mihai Bravu, unde există 865 de locuri, cărora li se adaugă cele 27 de locuri din Cimitirul Eternitatea, 63 de locuri – la Bolovani și 133 de locuri la Viișoara.
„În ceea ce privește locurile de înhumare din cimitirele Eternitatea, Bolovani și Viișoara, acestea fac parte din categoria celor expirate sau a celor pentru care nu au fost achitate obligațiile menționate în contractul de concesiune. În acest sens, societatea noastră a remis notificări pentru care se așteaptă un răspuns din partea concesionarilor/moștenitorilor aflați în situația menționată. În acest moment, societatea noastră asigură înhumarea decedaților numai în Cimitirul Mihai Bravu”, au mai precizat reprezentanții SGU Ploiești.
Ploieștiul dispune, în prezent, în cimitirele administrate de SGU, de numai 28 de gropari, a căror activitate este organizată în funcție de numărul înhumărilor programate.