PETROLUL PLOIEȘTI – CS COMUNAL ȘELIMBĂR 3-0

Stadion: ”Ilie Oană” (Ploiești – Prahova). Spectatori: circa 2500. Au marcat: Senad Jarovic (35), Simon Măzărache (47), Valentin Țicu (68)
Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Huja, V. Lică, Țicu – Sil. Pană (M. Chindriș 71), Cebotaru (Seto 71) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 46), Tucaliuc (Boțogan 81), Măzărache (Buia 71) – Jarovic. Antrenor: Nicolae Constantin
CS Comunal Șelimbăr: Gal – Al. Vodă, Vișa, R. Crișan, Tătar (cpt.) – Al. Neacșa (Yameogo 67), Curtean (Cărăruș 67), Al. Luca, Monea (Ad. Cîrstean 46) – Ciocâlteu (Antone 80) – T. Suciu (Andr. Roșu 57). Antrenor: Eugen Beza
Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Claudiu Şchiopeţ (Braşov) și Daniel Vlase (Galaţi).
Observatori: Ionel Popa (Paşcani) și Lucian Cîrjă (Constanţa).
Jucătorul meciului: Valentin Țicu.

Petrolul continuă seria victoriilor, 7 consecutive (!), dar și pe cea a meciurilor de acasă din acest sezon în care câștigă și nu primește gol, 5 consecutive, și revine pe primul loc în Liga 2, pentru a treia etapă la rând. Ultima victimă a echipei ploieștene a fost una clară – ieri, cu CS Comunal Șelimbăr, 3-0 ”fără emoții”.
Petrolul a trimis mingea în bară de trei ori în primele 20 de minute ale jocului cu Șelimbăr, prin Tucaliuc (6, bara din stânga) și Jarovic (8, transversală, 20, bara din dreapta), iar deschiderea scorului a venit în minutul 35, când Senad Jarovic a punctat cu o lovitură de cap din centrul careului, după o lovitură liberă bătută de Pană. Repriza secundă a început cu un nou gol, tot în poarta lui Rareș Gal. După o centrare din dreapta a lui Pîrvulescu, Simon Măzărache (47) a scăpat din marcajul lui Vodă și a înscris și el cu capul primul gol în acest campionat pentru Petrolul.
A fost asalt la portar sibienilor în această partea a doua, Tucaliuc, Constantinescu și Jarovic punându-l la încercare pe Gal. Cel care a înscris a fost căpitanul Valentin Țicu (68), după o pasă de la Măzărache, fundașul fiind la a doua sa reușită în acest sezon de Liga 2.
Buia (90) a trimis și el mingea în bara din stânga, iar Gal a salvat în fața lui Boțogan (90+1), pentru ca reluarea în plasă a lui Jarovic la aceeași fază să fie anulată pentru poziția de offside în care se afla bosniacul.
Cu 24 de puncte acumulate în nouă etape, Petrolul se menține pentru a treia rundă la rând pe locul 1 în Liga 2, acum fiind la un punct peste Concordia Chiajna și la trei peste FC Hermannstadt și ”U” Cluj. CS Comunal Șelimbăr rămâne cu 11 puncte și se află pe poziția a 11-a.
Urmează o bine-venită pauză, iar în etapa a 10-a, programată peste două săptămâni, în jurul datei de 16 octombrie, Petrolul se va deplasa la Brașov cu un moral excelent – impresia lăsată fiind cea a unei echipe solide, cu un lot care oferă soluții pentru orice post și strategie tactică.