Petrolul câștigă greu, cu 2-1, meciul cu Astra, după ce a jucat în superioritate numerică din minutul 36, ajungând, astfel, la zece victorii consecutive și sprintează spre play-off. Petrolul are 33 de puncte și se menține pe locul 1 în clasament, iar Astra are 2 puncte și e pe locul 19.
Petrolul a deschis scorul prin Cebotaru, în minutul 25. Măzărache a primit balonul în stânga careului, iar după un șut-centrare în centru Eugeniu Cebotaru a preluat cu dreptul și a tras cu același picior, cu exteriorul, din 10 metri, în stânga, fără șanse pentru Moroz, care n-a apucat să aibă vreo reacție.
Spiritele s-au încins în minutul 35, de la o dispută pentru minge între Sory Ibrahim Diarra și Tiberiu Giuroiu, la unul din colțurile terenului, cel din dreapta, în poziția de atac a Petrolului. În urma consultărilor dintre arbitrul central și asistentul Suciu, Diarra și Riza au primit cartonașul galben, iar Tiberiu Giuroiu a văzut cartonașul roșu. Motivul invocat de arbitri ar fi faptul că Giuroiu i-ar fi adresat cuvinte rasiste lui Diarra.
La pauză, scorul a rămas 1-0 pentru Petrolul. Apoi, în startul părții secunde, Astra a egalat. Lică a preluat în dreapta, în jumătatea adversă, și a pasat înapoi către Huja, însă a fost prea tare și nu pe direcția coechipierului său. Astfel, Carlo Danciu a interceptat, a sprintat cu mingea la picior, pătrunzând în careu și l-a învins pe Avram cu un șut în stânga.
În minutul 86, Petrolul a revenit în frunte. Țicu a primit în stânga careului de la Huja, a avansat și a centrat pe jos, la colțul scurt, Moroz a respins în sus, de unde Darius Buia a preluat cu capul dintr-un metru și a înscris.
Petrolul a mai avut o ocazie de a înscrie în minutele de prelungire, însă nu a reușit, iar scorul final a fost de 2-1 în favoarea petroliștilor.

Foto: Răzvan Păsărică