Valoarea prejudiciului: 19.000 de euro într-una dintre cauze, 5.000 de lei în cea de-a doua!

Ieri, polițiștii prahoveni au efectuat opt percheziţii în Ploiești și în Băicoi, la locuințele unor persoane bănuite de furt, furt calificat și conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.
Descinderile au fost efectuate pentru documentarea şi completarea a două dosare penale distincte.
Astfel, în Ploieşti, după cum precizează reprezentanţii IPJ Prahova, percheziţiile – patru la număr – au fost justificate de faptul că „din cercetări a rezultat că la data de 18 octombrie a.c., doi bărbați ar fi pătruns în interiorul unui imobil din Ploiești și ar fi sustras o sumă de bani. În cadrul acestei cauze, polițiștii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuințe Ploiești au condus la sediul poliției două persoane, pentru a fi audiate. Prejudiciul cauzat în acest dosar penal fiind de 19.000 de euro”.
Tot ieri, angajaţi ai Secției nr.3 de poliție rurală Blejoi au efectuat, la rându-le, alte patru descinderi în Băicoi, la persoane suspectate de săvârşirea a nu mai puţin de 16 infracțiuni de furt din stațiile de carburant atât de pe raza municipiilor Ploiești și Câmpina, cât și de pe raza localităților Băicoi, Cornu și Blejoi.
„Din cercetări a reieșit faptul că în perioada 2 septembrie – 18 octombrie a.c., persoanele în cauză alimentau autoturismele din stațiile de carburant din localităţile amintite fără a achita contravaloarea combustibilului. De menționat este faptul că aceștia foloseau la activitatea infracțională plăcuțe de înmatriculare false. (…) Valoarea prejudiciului cauzat în cadrul acestui dosar penal este de aproximativ 5.000 de lei (comunicat IPJ Prahova) .
La cele opt descinderi, poliţiştii au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploiești.