În contextul stării de alertă, angajaţi din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au acționat în seara zilei de miercuri, 20 octombrie a.c., atât în zone aglomerate ale orașului, cât şi în localitățile limitrofe acestuia, respectiv Bucov, Blejoi, Bărcănești și Târgșorul Vechi.
„În numai o oră – se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova – peste 30 de polițiști au legitimat 160 de persoane și au controlat 68 de autovehicule. Totodată, au fost verificate în aplicația Check Dcc ( aplicaţie ce permite verificarea certificatelor digitale UE privind COVID – n.n.) 90 de persoane, fiind avertizate 40 dintre acestea cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse”.
Nu au lipsit însă nici sancţiunile contravenţionale aplicate de către oamenii legii: 33 la număr, în valoare totală de aproape 4.000 de lei.
De asemenea, au fost avertizate şi 19 persoane pentru nepurtarea măştiii de protecţie.
La finalul comunicatului de presă al poliţiei prahovene se mai amintesc două lucruri. Primul este acela că oamenii legii „vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu”.
Al doilea: „Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aminti cetățenilor necesitatea adoptării unui comportament responsabil”.