FC Brașov – Petrolul 52: 0-4 (0-1)

Stadion: Tineretului. Spectatori: circa 600. Au marcat: Senad Jarovic 14, 60, Eugeniu Cebotaru 54, Valentin Țicu 74 – penalty.
FC Brașov: D. Mutu – M. Burlacu, Gherghe, Al. Sabău, Dumbravă – Lente (cpt.), Vas. Constantin (Andr. Lascu 67) – Iul. Roșu (Vl. Mihalcea 58), Rz. Iorga (Mitroi 83), Negrean (Drăgoi 67) – El Azzouzi (H. Popa 46). Antrenor: Andrei Șanta.
Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu (Boțogan 67), V. Lică, Huja, Țicu (cpt.) – Seto, Cebotaru (M. Chindriș 67) – Mih. Constantinescu (M. Bratu 46), Tucaliuc (Saim Tudor 67), Măzărache (S. Diarra 74) – Jarovic. Antrenor: Nicolae Constantin.
Eliminat: Marius Burlacu 57.
Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti); Asistenţi: Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Ionuţ Marius Bobe (Videle).
Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) și Dorinel Dincă (Călăraşi).
Jucătorul meciului: Jarovic.

Petrolul și-a continuat parcursul excelent în eșalonul secund, cu o nouă victorie, clară, fără emoții am putea spune, 4-0 la Brașov. Un meci dominat de la un capăt la altul, în care echipa lui Nae Constantin a marcat de 4 ori, beneficiind și de mai bine de o jumătate de oră de superioritate numerică, pe final, găzarii având chiar șansa să se menajeze pentru duelul următor, cu CSA Steaua, de joi.
Petrolul a deschis destul de rapid scorul în deplasarea de la Brașov. În urma unui corner executat de Tucaliuc, Senad Jarovic (14) a punctat cu o lovitură de cap din 5 metri, după ce a sărit mai sus inclusiv decât portarul, fiind al doilea meci la rând în care brașovenii ”nu învață lecția fazeor fixe”, la fel primind gol și runda precedentă, la Astra, meci după care antrenorul Ilie Stan a fost… dat afară cu paznicii!.
FC Brașov putea egala, dacă Avram nu ar fi intervenit salvator în fața lui Negrean (19), care a șutat din 5 metri, alte situații periculoase pentru gazde fiind prin Constantin (41 – șut în zid din lovitură liberă) și Negrean (45 – șut din marginea careului destul de mult pe lângă poartă), însă care nu i-au dat emoții lui Avram.Și, cam atât pentru gazde, Andrei Șanta debutând cu eșec pe banca trupei brașovene, care se scufundă în clasament, echipa care toacă o grămadă de bani publici, la Brașov, fiind umilită după pauză. Cebotaru a făcut 0-2, tot după o fază fixă, apoi Marius Burlacu a terminat mai devreme jocul, după ce a fost eliminat în minutul 57, la scorul de 0-2, iar de aici misiunea liderului a fost și mai lejeră.
Petrolul a mai înscris o dată prin Nenad Jarovic (60), care a finalizat din 5 metri, iar căpitanul Valentin Țicu (74) a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor, dintr-un penalty obținut de Bratu în fața lui Dumbravă, pentru 0-4, scorul final.
Petrolul (27 puncte) se desprinde din nou la trei puncte de ”U” Cluj, echipa urcată acum pe locul 2 după ce Concordia Chiajna a pierdut la Șelimbăr. Mai are de jucat însă FC Hermannstadt, luni, care se poate apropia la un punct de lider. În schimb, FC Brașov a ajuns pe locul 16, cu 9 puncte.
Etapa viitoare, a 11-a a Ligii 2, Petrolul joacă acasă, joi, de la ora 19:30 cu Steaua (locul 5).

Catană în loc de Grigore

Petrolul a avut stafful tehnic ”completat” la acest meci cu antrenorul de portari Ion Catană! Acesta a venit ”să dea o mână de ajutor” după ce Cătălin Grigore – antrenorul cu portarii al echipei a acuzat ceva probleme medicale și, pentru a nu risca nimic, a rămas acasă. Catană a avut parte de un cadou frumos, la câteva zile după ce își aniversare ziua de naștere, portarul Avram scăpând fără gol primit.