La sfârșitul săptămânii, aproape o sută de poliţişti prahoveni, împreună cu reprezentanţi ai altor structuri cu atribuţii în domeniul prevenirii şi răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, au acţionat în sistem integrat, executând mai mule acțiuni pe raza judeţului.
În timpul controalelor, au fost atenționate aproximativ o sută de persoane cu privire la purtarea în mod corespunzător a măștii de protecție atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise, acolo unde situația epidemiologică o impune.
Totodată, pentru unele nereguli constatate de polițiști, au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea pandemiei.
În paralel, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, ” au fost controlate și 65 de mijloace de transport în comun, activităţile având drept scop verificarea legalității transportului public de persoane și a respectării măsurilor de protecție individuală împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2″.
În acelaşi document de presă al poliţiei prahovene se mai precizează faptul că atât sus-amintitele controale, cât şi cele care vor urma „nu au avut şi nu vor avea scopul de aplicare a sancțiunilor contravenționale, ci acela de a informa și conștientiza cetățenii cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care nu respectă măsurile de protecție sanitară pentru limitarea răspândirii virusului Sars-CoV 2”.