Discuțiile aprinse pe tema introducerii obligativității prezentării certificatului verde de către salariații de la stat și a unor angajați din sistemul privat au stârnit valuri de reacții inclusiv din partea parlamentarilor de Prahova. Bogdan Toader, deputat PSD, și-a făcut publică opinia referitoare la acest subiect controversat. Parlamentarul de Prahova a precizat, printre altele, că vaccinarea trebuie să rămână o decizie proprie și că nu va fi de acord cu vaccinarea forțată.
„Ca reprezentant al Partidului Social Democrat în Parlamentul României, voi susține vaccinarea, nu mă voi dezice de acest lucru, dar nu voi fi de acord cu vaccinarea forțată. Personal, consider că vaccinarea trebuie să rămână o decizie proprie, a fiecărui român. Este un drept fundamental. Din păcate, situația din țară este una foarte dificilă, iar Guvernul Cîțu este responsabil de tot dezastrul din sistemul sanitar!
Să obligi angajații din sistemul sanitar să se vaccineze, în condițiile în care avem un deficit destul de mare de personal medical, este o propunere absurdă a celor de la guvernare. De asemenea, sunt de părere că avem nevoie de măsuri de protecție. Testările făcute în masă pot reprezenta o soluție, dar trebuie făcute pe cheltuiala statului, nicidecum din banii cetățenilor! Românii au nevoie de măsuri concrete și de sprijinul statului, nu de piedici puse de stat! Este nevoie să se consolideze încrederea între cetățeni și autoritățile statului, însă deciziile impuse de guvernul demis nu fac altceva decât să agraveze și mai mult situația din țară”, este mesajul transmis de parlamentarul prahovean social democrat Bogdan Toader.