• Incendiatorul a fost reținut

În dimineața zilei de 13 octombrie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie nr. 1 Ploiești au fost alertați că, pe o stradă din municipiu, într-o zonă fără imobile, se află un autoturism cuprins de flăcări, fără ca în apropiere să fie identificată vreo persoană.
Potrivit unei informări a poliției prahovene, „deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că aspectele sesizate se confirmă, în urma intervenției pompierilor incendiul fiind lichidat.
Din primele verificări efectuate a rezultat că autoturismul a fost incendiat și aparține unei societăți comerciale din județul Buzău, care efectuează transport de persoane în regim taxi.
În urma cooperării cu oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, aceștia au comunicat faptul că și ei au primit un apel prin intermediul Numărului Unic 112, de la o femeie domiciliată în municipiul Buzău, prin care aceasta sesiza faptul că se simte amenințată de tatăl cumnatei ei, care i-a trimis un mesaj prin care îi spunea că i-a incendiat autoturismul, în Ploiești.
Din verificări a rezultat că autoturismul în cauză îi fusese încredințat bărbatului, spre folosință, de către familia femeii, la data de 12 octombrie a.c.
În urma activităților investigative desfășurate în Ploiești, în mai puțin de o oră de la aflarea detaliilor, polițiștii Secției 1 au reușit identificarea bărbatului, fiind imobilizat și condus la sediul unității de poliție, în vederea audierii.
În baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere prin incendiere”.