Sezonul de viteză în coastă s-a încheiat la Poiana Brașov, într-o ediție de campionat în care protagoniștii competiției au putut fi urmăriți, din nou, pe străzile din Sinaia, etapa prahoveană revenind în circuit după un an de absență.
La al 14-lea său sezon de viteză în coastă, Alex Mirea și-a îndeplinit visul pe traseul său favorit din Drumul Poienii, câștigând Trofeul Audi Brașov, dar totodată titlul de campion al Categoriei II. Cu 4 succese în 2021, pilotul bucureștean i-a devansat în clasamentul general final pe Silviu Dumitrescu și Costel Cășuneanu.
După o primă zi în care Octavian Ciovică (Radical SR8) a dominat cei 5 kilometri ai traseului, stabilind timpul de referință, Mirea a preluat inițiativa încă de la cele două manșe de recunoașteri de duminică dimineață. Pe un Radical SR8, Mirea a încheiat prima urcare în 2:19,740, iar a doua cu 2:13,229, timp care s-a dovedit a fi și cel mai bun al etapei.
În manșele de concurs, Mirea nu a mai avut emoții după ce Octavian Ciovică s-a răsucit pe prima urcare și nu a mai mai ajuns la finiș. Cu 2:13,603 după prima manșă, având un avantaj de peste 4 secunde în fața lui Silviu Dumitrescu (Osella PA2000), acesta a terminat și a doua urcare în 2:15,081, iar la final a avut un timp total cumulat de 04:28,684.
Diferența finală față de următorii doi clasați pe podiumul de la Trofeul Audi Brașov, Silviu Dumitrescu și Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3), a fost de peste 21 de secunde, performanța aducându-i și titlul mult visat. „Când am început acest sport în 2008, nici nu mă gândeam atât de departe. În ultimii ani, recunosc, am început să visez la acest trofeu și sunt extrem de bucuros că l-am câștigat”, a spus Mirea, la final, în fața publicului.
După 8 etape, Mirea a strâns 126 de puncte, cu 4 mai mult decât Dumitrescu și cu 15 peste Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5), care a fost al cincilea la Poiana Brașov.
Cu Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) deja campion la Categoria I încă dinaintea etapei, singura modificare în clasamentul sezonului a fost rocada dintre Pițigoi și Călin Manițiu (Subaru Impreza). Câștigător în weekend, Pițigoi l-a depășit pe brașovean în topul categoriei și a obținut astfel titlul de vicecampion.