Pauza competițională a adus un joc test ”de liga I”, pentru elevii lui Nae Constantin, Petrolul cedând, la limită, meciul amical pe care l-a disputat pe stadionul din „Ștefan cel Mare”, cu Dinamo București. Gazdele s-au impus cu 3-2 (1-1), după ce au „răsturnat” rezultatul în ultimele cinci minute ale jocului.

„Lupii” s-au aflat de două ori în avantaj, însă asta nu le-a fost suficient pentru a termina învingători, finalul de partidă fiind gestionat mai bine de către bucureșteni. Senad Jarovic (4) a deschis scorul, cu o reluare, din mijlocul careului, după o centrare venită de la Saim Tudor, dar Dinamo a egalat repede, Ricardo Grigore (6) înscriind din colțul din stânga al careului de șase metri, la capătul unei lovituri libere bătută de pe dreapta. 1-1 a fost scorul pauzei, iar Petrolul a revenit la conducere la scurt timp după reluare, Eugeniu Cebotaru (56) învingându-l pe Iliev cu un șut expediat de la 12 metri, balonul fiind plasat lângă butul din dreapta portarului bulgar. Însă, „dubla” din ultimele minute semnată de către Cătălin Măgureanu (85 – scăpat singur cu Jercălău, după o lansare a lui Ivanovski, a plasat balonul pe lângă portarul petroliștilor; 90 – reluare din 6 metri, după o centrare de pe stânga a lui Sorescu) a anulat avantajul „lupilor”, Dinamo câștigând, astfel, in-extremis un meci în care, în ciuda rezultatului final, diferența de eșalon a fost, practic, inexistentă.
Iată, însă, distribuțiile folosite de către cei doi antrenori, Mircea Rednic și Nicolae Constantin:
Dinamo: Eșanu – Nica, Almeida, Grigore, Radu – Torje, Răuță, Filip, Sorescu – Țîră, Cisse. După pauză au mai jucat: Iliev – Dudea, Crețu, Ivanovski, Itu, Borcea, Măgureanu.
Petrolul: Avram – Rus, Lică, Manolache, Oprea – Chindriș, Takayuki – Constantinescu, Buia, Tudor – Jarovic. După pauză au mai jucat: Jercălău – Pârvulescu, Olaru, Pană, Cebotaru, Vajushi, Bratu, Măzărache, Stoica, Tucaliuc.

Vajushi, din nou „lovit”

Din păcate, introdus pe teren imediat după pauză, Armando Vajushi a acuzat, din nou, o problemă medicală și a fost înlocuit, la scurt timp, de către Tucaliuc. Rămâne de văzut, astfel, dacă mijlocașul albanez, care lipsește de câteva săptămâni, va putea fi recuperat până la ora următorului joc oficial, programat să se defășoare duminică, 17 octombrie, pe terenul lui FC Brașov (ora 12.30).