Pe tot parcursul zilei de 14 octombrie a.c., polițiștii prahoveni, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali, au desfăşurat acţiuni de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Acțiunile s-au desfășurat pe raza municipiului Ploiești, a orașelor Azuga, Breaza, Vălenii de Munte, Slănic și în comuna Cocorăștii Colț.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, ” în timpul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate peste 270 de persoane, fiind verificate 35 de societăți comerciale. De asemenea, au fost controlate zeci de mijloace de transport în comun, ocazie cu care li s-a recomandat călătorilor să respecte măsurile de protecție individuală”.
Dintre cele 47 de sancţiuni aplicate, 12 dintre acestea au vizat nerespectarea prevederilor legale în vigoare prevăzute de Legea 55/2020, în mod special nepurtarea măștii de protecție în spațiile închise.
Totodată, au fost avertizate verbal privind portul necorespunzător al măștii de protecție 70 de persoane.
În contextul amintit mai sus, reprezentanţii poliţiei prahovene reamintesc faptul că ” este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2″.