Petrolul Ploiești – Ripensia Timișoara 2-0 (2-0)

Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 2000.
Marcatori: Vajushi (11), Bratu (42).
Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Huja, Manolache, Țicu (cpt) – Cebotaru, Seto (65 Chindriș) – Bratu (84 Constantinescu), Tucaliuc (74 Jarovic), Vajushi (65 Saim Tudor) – Diarra (85 Măzărache). Antrenor: Nicolae Constantin.
Ripensia: Rus – Sturzu (85 R. Stoica), Țieranu, Lalic (46 Gladun), Fridrich – Coulibaly (cpt), Vidrășan (46 Ernest) – Val. Macrițchii (46 Stoi), Piftor, Mitrov – Golda (73 Taras). Antrenor: Cosmin Petruescu.
Au arbitrat: Vasile Buzea (Buftea) – Adrian Popescu (Craiova) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița).
Observatori: Liviu Seceanu (Galați) și Adrian Petre (Buzău).
Jucătorul meciului: Mario Bratu.

Petrolul a preluat șefia eșalonului secund, după victoria obținută pe „Ilie Oană”, în confruntarea cu Ripensia Timișoara și are motive să aștepte cu optimism partida de mâine, din Cupa României, cu U. Craiova. Golurile lui Armando Vajushi (11) și Mario Bratu (42) au fost suficiente pentru un succes scutit de mari emoții, al cincilea consecutiv, iar „lupii” sunt siguri că-și vor păstra poziția de lideri și după consumarea tuturor jocurilor etapei cu numărul 7.
Poate că n-a fost chiar cea mai convingătoare prestație, așa cum recunoștea, la final, și Nicolae Constantin, dar cel mai important lucru este acela că, după jocul de astăzi, rămân cele trei puncte care propulsează formația noastră în fruntea Ligii 2. Și, în același timp, convingerea că, în acest sezon, echipa Petrolul chiar este pretendenta numărul unu la promovare, ritmul de metronom impus în debutul campionatului, cu șase victorii și o singură sincopă, începând să fie, deja, tot mai greu de ținut de către contracandidate.
Contra Ripensiei n-a mai marcat Diarra, dar au ieșit la rampă alți doi dintre jucătorii care pot face, oricând, diferența: Armando Vajushi și Mario Bratu! Albanezul a fost cel care a risipit repede, emoțiile, cu golul marcat în minutul 11, atunci când, aflat undeva la 20 de metri de buturile adverse, i-a „furat” mingea lui Coulibaly, a avansat până în marginea careului mare și, cu un șut plasat, a propulsat balonul lângă bara din dreapta lui Rus: 1-0! Iar BRATU (42) a intrat direct în top 3 reușite ale sezonului, semnând golul doi al meciului și, totodată, cel de-al treilea al său în acest campionat, cu o execuție măiastră, o lovitură liberă bătută din dreapta, unghi închis, în vinclul colțului lung: 2-0!
Așa s-a scris istoria unui joc în care trupa lui Nae Constantin a făcut atât cât a fost nevoie pentru a obține un succes ce nu i-a fost amenințat niciun moment. Diferența putea fi și mai netă, pentru că, în afara celor două goluri, au mai fost și alte câteva ocazii bune ratate, în vreme ce Ripensia a avut cea mai mare ocazie abia în ultimul minut al prelungirilor, dar Avram a arătat că este portarul momentului în Liga a 2-a și a deturnat, din vinclu, „trasorul” expediat de către Stoi, de la peste 30 de metri!
Cu 18 puncte, Petrolul va fi, astfel, lider solitar după încheierea rundei cu numărul șapte. Pentru „lupi” urmează o săptămână de foc, cu meciul, de marți, din „16-”-imile Cupei României cu FC U Craiova 1948 (ora 18.45, „Ilie Oană”), și cu o deplasare lungă în etapa a 8-a, la Dej, pentru jocul cu Unirea, programat să se desfășoare sâmbătă, de la ora 13.00.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)