Oraşul Riga, din Letonia, găzduieşte în aceste zile Campionatele Europene de Judo pentru Cadeţi – „U18”, iar prima zi a competiţiei a adus o peformanţă deosebită pentru una dintre sportivele de la CSM CFR CSȘ Ploiești, Vanessa Tolea câștigând medalia de argint a categoriei 48 kg.
Sportiva ploieșteană a devenit vicecampioană europeană după un parcurs aproape perfect: victorii în primele două tururi, cu Hana Midzic (Bosnia) şi Iana Polevod (Rusia), apoi succes în sferturi de finală cu Wiktoria Slazok, după un meci „maraton”, de 14 minute (durata unei întâlniri este de 4 minute timp efectiv), victorie în semifinale cu Seyma Yildirim (Turcia), pentru ca, în finală, să cedeze în faţa azerei Aydan Valyieva, cu doar 3 secunde înainte de sfârșitul confruntării.
Performanţa Vanessei este cu atât mai remarcabilă cu cât sportiva este în primul an de cadeţi (2004-2006), fiind născută în 2006.
CSM CFR CSŞ Ploieşti mai are doi reprezentanți la Campionatul European de cadeţi, anume Alexandru Petre (81 kg) şi Rareş Arsenie (90 kg), sportivi care vor lupta în cursul zilei de astăzi.
La competiţia din Letonia participă 393 de sportivi din 37 de ţări. Sportivii de la CSM CFR CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.