V. Stoica

Orașul Bușteni a fost din nou lovit de ploile torențiale, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Precipitațiile căzute au produs din nou mari probleme în zonele afectate și în urmă cu circa o lună. Reprezentanții autorităților locale au acționat încă din timpul nopții pentru a încerca să reducă din dezastrul lăsat în urmă de furtună și ploaia torențială. Potrivit Primăriei Bușteni, depunerea aluviunilor transportate de ape a condus la colmatarea albiilor, dar s-a acționat, începând cu ora 2:00, pentru curățarea mâlului și pietrișului, astfel încât nivelul apelor acumulate să scadă. O mare problemă a fost cu buștenii aduși de pe munte de viituri, care au blocat cursul apelor curgătoare și au afectat și mai multe conducte de apă și gaze.

Pompierii de la ISU Prahova au intervenit pentru degajarea apei din două locuințe la Azuga și la alte patru din Bușteni. Au mai fost inundate și o pensiune și mai multe beciuri din Bușteni, un depozit din Sinaia. Zece persoane aflate într-o pensiune din Bușteni s-au autoevacuat, după ce un copac a căzut pe acoperișul imobilului. Și în acest caz, tot pompierii au intervenit pentru degajarea arborelui.

Pe de altă parte, Hidro Prahova a anunțat, ieri, că este nevoită să aplice restricţii la furnizarea apei pentru localităţile Azuga, Buşteni, Sinaia şi Comarnic, din cauza manifestărilor meteo extreme care s-au produs în această zonă în noaptea de 28/29 august 2021, provocând aluviuni masive şi un nivel ridicat de turbiditate. Fenomenele astfel înregistrate au afectat inclusiv sursele de apă pentru localităţile respective, au transmis reprezentanții Hidro Prahova, care au solicitat consumatorilor să utilizeze apa exclusiv în scopuri menajere și nu pentru consum.