Sursă foto: Facebook Tricolorul Breaza

Primul eșalon județean, în format ”normal” (reamintim că în primăvară s-a organizat un campionat al Ligii A doar cu 4 echipe la start), va debuta sâmbătă, fotbalul amator prahovean venind după o pauză efectivă de 17 luni! Din martie 2020 nu s-a mai jucat în județ la acest nivel, Liga A reluându-și acum competiția, în condiții mai aproape de posibilități, doar obligativitatea efectuării de teste rapide pentru cei nevaccinați fiind un impediment financiar și organizatoric pentru a fi totul … ”ca înainte”!
Fără probleme speciale, majoritatea echipelor având activitate ”amicală„ în ultima perioadă și reîncercând să se pună, din nou, ”pe picioare”, pe cât posibil, Liga A propune un duel pentru primele locuri cu puține formații capabile să conteze în această luptă, majoritatea participantelor având ca scop doar continuarea activității după perioada dificilă trăită de tot sportul amator.
Practic, Tricolorul Breaza pare a fi favorita ”calculelor hârtiei”, după investițiile făcute și nivelul de organizare al clubului, unul bun, mult peste medie. Alături de trupa lui Marius Vișan, care l-a adus antrenor pe Iulius Mărgărit, un obișnuit al promovărilor, CS Păulești pare a fi o a doua ”forță” la acest nivel, în ”linia a doua” anunțându-se ca posibile candidate la podium și Petrolul 95, campioana primăverii lui 2021 – care va beneficia și de o colaborare cu Petrosport Ploiești, respectiv Atletic United Ploiești (care continuă evoluția după asocierea cu Petrolul Băicoi, sub acest nou nume). Desigur, rămân nume importante pentru fotbalul județean, gen Petrolistul Boldești, CSC Măneciu (care a preluat, într-o nouă formă de organzare, activitatea celor de la Avântul) sau AFC Bănești, care trebuie să se reașeze întâi, pauza lungă schimbând multe din datele problemei, la majoritatea echipelor.
Apar în peisaj și nume interesante, Voința Vărbilău, Berceniul, CSO Băicoi, formații care au avut o ascensiune frumoasă, în vechea ”Superligă” și care trebuie să se adapteze acum la rigorile noului eșalon valoric. De menționat și că, deocamdată, Teleajenul Văleni, care are baza proprie ”în reconstrucție” va juca la Gura Vitioarei, până la revenirea „acasă”.