Un convoi format din 108 de pompieri români – printre care se află şi 12 salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova – a ajuns sâmbătă, 7 august a.c., în Grecia, țară puternic afectată de incendiile de pădure.
Cei 12 salvatori prahoveni participă la misiuni de stingere şi sprijin a populaţiei afectate din statul elen. Prima acţiune a început ieri dimineaţă, în zona Spathari.
35 de subofiţeri, dintre care patru români, au fost însărcinaţi cu dublă responsabilitate: coordonarea modului de intervenţie şi, respectiv, menţinerea unei legături permanente cu ofiţerul elen delegat în coordonarea misiunii.
Totodată, s-a mai convenit ca schimbarea personalului operativ (care participă efectiv la stingerea incendiilor) să fie efectuată din şase în şase ore.
„Misiunea pompierilor din România se desfăşoară în urma activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României hotărând astfel acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență pentru autoritățile elene”, se precizează într-un comunicat al ISU Prahova, care se încheie cu urarea „Să vă întoarceți cu bine acasă!”.