Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna 2-1 (1-0)

Marcatori: Diarra (20), Constantinescu (89)/ Deac (67).
Petrolul: Avram – Pârvulescu, Mejers, Huja, Ţicu – Cebotaru, S. Pană – Bratu, Vajushi, Măzărache – Diarra. Au mai jucat: Cebotari – Olaru, Oprea, Takayuki, Constantinescu, Buia, Saim Tudor, C. Stoica.
Antrenor: Nicolae Constantin.
Concordia: Silveanu – Borţa, L. Ion, Palmeș, Cherecheș – Codrea – Dușmanu, Biceanu, Anghelina, Llullaku – Voicu. Au mai jucat: Aldescu – Manole, N. Popescu, Puiu, Pintilie, Piper, Alexe, Deac, Balint, Mocanu.
Antrenor: Claudiu Niculescu.

Petrolul a încheiat seria verificărilor din această vară cu un test câștigat, pe „Ilie Oană”, în fața Concordiei Chiajna. A fost 2-1 pentru echipa ploieșteană, victoria conturându-se după reușitele lui Diarra (20) și Constantinescu (89), în timp ce pentru vizitatori a punctat Gabi Deac (67).
Ultima repetiție din această vară a fost una cu public, stadionul „Ilie Oană” deschizându-și, din nou, porțile pentru suporterii Petrolului după aproape un an și jumătate! Numai că, poate din cauza condițiilor de acces (s-a intrat, obligatoriu, cu vaccinare sau testare), a scandalurilor din ultima perioadă, care au ca ”efect”, iată, și îndepărtarea spectatorilor de stadion, în tribune a … bătut vântul, numărul biletelor vândute neajungând măcar la cifra de 500! Atenție, la un amical ”de prezentare”, completat și de un meci de old-boys! De fapt, această situație ar cam trebui să dea de gândit, dar, asta este o altă discuție!
Revenind la meci, fotbalistic, a fost un test concludent și, în egală măsură, cât se poate de solicitant, în condițiile în care adversarul a fost unul solid, Concordia Chiajna putând fi, în sezonul ce stă să înceapă, o echipă cu pretenții justificate la calificarea în play-off și chiar la promovare, atât timp cât i-a avut și pe Vali Lazăr, Chesneau sau Marc, piese importante, în afara lotului!.
Trupa lui Nicolae Constantin a început bine meciul și a reușit să deschidă repede scorul, Diarra (20) punctând din fața porții, după ce a profitat de o minge respinsă nu tocmai convingător de către tânărul Silveanu, la șutul lui Vajushi. Până la pauză nu s-a mai înscris, iar Concordia a restabilit echilibrul la jumătatea părții secunde, atunci când ex-petrolistul Gabi Deac a deviat imparabil, din marginea careului mic, la o lovitură liberă bătută, de pe dreapta, de către Anghelina. Succesul „lupilor” a venit chiar la intrarea în ultimul minut de joc, Mihai Constantinescu (89) marcând cu o execuție superbă, un șut de la 20 de metri, lateral dreapta, cu care a propulsat balonul în vinclul opus al porții apărate de către Aldescu!
S-a terminat, astfel, 2-1, o victorie de moral pentru „găzari” înainte de debutul în noua stagiune. Sâmbăta viitoare, de la ora 11.00, și tot pe „Ilie Oană”, încep meciurile pe puncte, Petrolul urmând să primească, în prima etapă, vizita Politehnicii Iași.

Echipele de „old-boys” au deschis ziua

Înainte de partida Petrolul – Concordia, spectatorii prezenți pe „Ilie Oană” au avut ocazia să se delecteze cu un meci de „old-boys”, pe gazon apărând mulți jucători importanți ai „găzarilor” și ai fotbalului românesc.
Astfel, o echipă a Petrolului, în care s-au regăsit foști fotbaliști ai „galben-albștrilor” precum Ion Catană, Alexandru Pitulice, Valeriu Răchită, Cristian Zmoleanu Eugen Baștină, Irinel Manea, Marcel Abăluță, George Ghiță, Ciprian Pura, Claudiu Tudor, Marian Grama, Bogdan Zahiu, Marian Ruse, Ștefan Matei, Florin Pancovici, Laurențiu Marinescu, Georgian Păun, Pompiliu Stoica, Daniel Zafiris sau Viorel Nuță, a dat piept cu o selecționată alcătuită din foști fotbaliști divizionari, cum ar fi Daniel Chiriță, Ionuț Pârvu, Stelian Carabaș, Ciprian Mozacu, Daniel Iftodi, Giani Căpușă sau Ștefan Ciobanu.
Evenimentul a continuat cu prezentarea lotului cu care Petrolul va aborda viitoarea ediție de campionat, dar și cu o coregrafie aniversară a grupului „Maniacs” din Peluza Latină, suporterii fiind cei care ”dau tonul muzicii”, la propriu, și la figurat, în acest moment!

Aşteptarea lui Vivi şi „gloriile pitite”

Foarte probabil, de săptămâna aceasta , manageriatul echipei va fi asigurat și cu ajutorul lui Valeriu Răchită, chiar dacă nu este clar în ce rol. Răchită ar urma să ajungă manager și să aducă, pe cât de repede posibil, fondurile financiare asumate, Petrolul fiind într-o situație incertă, neclară! Suporterii au cerut demisia actualei conduceri, a membrilor fondatori care nu vor asociere cu Primăria, mutare văzută ca ultima șansă de continuare a proiectului, la acest noment. Deocamdată, membrii AGA (care ar urma să se desfășoare chiar azi) nici nu au venit la meci, evitând contestatarii, care au umplut orașul cu afișe împotriva unora dintre conducătorii și membrii fondatori. De altfel, deja, pare a fi un război, pe față, pentru putere, pentru cine va conduce în viitorul imediat…
Un mare semnal de alarmă pare a fi și lipsa publicului, Petrolul părând că a pierdut acea ”aură specială” dată de fanii ”de rând”! Poate că a fost și vina condițiilor impuse de protocolul medical, poate vacanțele sunt mai importante acum decât fotbalul, dar, totuși, de la așteptări de 4-5000 de oameni la aproximativ a zecea parte prezentă reprezintă un alt semn de întrebare privind ce se întâmplă acum. Iar ”luptele” pentru putere, sigur, nu sunt încheiate!
Foto: Cristi Stavri