• Incendiu la un centru de butelii: sediul firmei a fost făcut scrum; au ars zeci de recipiente cu 1000 de litri de combustibil şi utilaje • Un tânăr de 17 ani a suferit arsuri pe aproape tot corpul, un bărbat de 52 de ani – afectat pe 30 la sută din suprafaţa corporală


Un tânăr în vârstă de numai 17 ani şi un bărbat de 52 de ani au fost transportaţi sâmbătă seara la spital, aceştia suferind arsuri în urma unui incendiu care a cuprins un centru de încărcare butelii, la Fântânele.
Pentru stingerea flăcărilor, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova au fost concentrate nouă autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autospeciale de primă intervenţie, un echipaj de descarcerare, o ambulanţă SMURD, precum şi 51 de pompieri.
Potrivit unui comunicat al ISU, „la sosirea echipajelor de salvatori, incendiul se manifesta violent şi generalizat pe o suprafață de aproximativ 1500 de metri pătraţi, cuprinzând două cisterne GPL, 20 de cuburi (recipiente) cu carburant, un cap tractor şi un autoturism, fiind afectată întreaga locaţie, precum şi anexele, pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi”.
După stingerea flăcărilor, reprezentanţii ISU Prahova au prezentat într-un comunicat consecinţele teribilului incident: „Au ars sediul firmei, 20 de recipiente în care se aflau 1000 de litri de combustibil, o semiremorcă încărcată cu saci de ciment, un cap tractor, un camion de şase tone, 15 metri liniari de de gard şi pomi fructiferi, fiind afectată și o locuință particulară, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați”.
Fireşte că specialiştii de la ISU vor stabili cauzele ce au au condus la o astfel de nenorocire. Rămâne însă în minte – după cum se poate vedea şi în fotografiile primite de la faţa locului – imaginea dezastrului.

Şi, nu în ultimul rând, gândul la starea de sănătate a victimelor: un tânăr în vârstă de numai 17 ani, cu arsuri pe 92 la sută din corp, şi un bărbat în vârstă de 52 de ani, care a suferit arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corporală…