În perioada 6 – 13 iunie a.c., agenţii rutieri din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene din ţară au derulat mai multe acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, dar şi pentru sancţionarea celor care nu respectă normele regimului rutier.
În acest context, au fost aplicate sute de sancţiuni şi au fost întocmite zeci de dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Între exemplele incluse în comunicatul Poliţiei Române se regăsesc şi abateri constatate şi sancţionate de către angajaţii IPJ Prahova.
Exemplificăm: „În data de 13 iulie a.c., în jurul orei 01.00, agenţii din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a constatat fapul că acesta figurează ca având permisul de conducere suspendat și, totodată, că termenul de valabilitate al Inspecției Tehnice Periodice era expirat.
În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de «conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conducere i-a fost suspendat».
În aceeași noapte, în jurul orei 02:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat domiciliat în comuna Ștefești. Întrucât conducătorul auto emana o puternică halenă alcoolică, polițiștii au încercat să îl testeze alcoolscopic, însă şoferul a refuzat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice” (comunicat, Poliţia Română).