Poliţiştii de la Secția Rurală Drajna l-au reţinut marţi, 27 iulie a.c., pentru 24 de ore, pe un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Cerașu, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, urmând ca ieri să fie prezentat procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.
Motivul reţinerii este explicat de către reprezentanţii IPJ Prahova în următorul comunicat de presă: „La data de 26 iulie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii Secției Rurale de Poliție Drajna au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat din comuna Cerașu, că a fost agresat de o persoană cunoscută.
În baza sesizării, s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la fața locului, unde a fost găsit apelantul, care a declarat verbal că, în cursul aceleiași zile, în timp ce se afla pe o stradă din sat, s-a întâlnit cu un bărbat cu care a avut o discuție în contradictoriu.
Conflictul a pornit de la relația de concubinaj dintre fratele apelantului și soția bărbatului cu care acesta a avut conflictul. În urma discuției celor doi, apelantul a fost lovit de bărbat cu pumnul în zona feței (…).
În urma completării probatoriului administrat, constând în faptul că persoana în cauză a persistat în activitatea infracțională, amenințând în mod repetat cu acte de violență, atât pe soția sa cât și pe actualul concubin al acesteia, s-a dispus măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.”