Mesaje Ro-Alert în mai multe localităţi din judeţ

Efectele codurilor meteorologice galben și portocaliu de vreme severă ( ploi şi vânt puternic) s-au resimțit în seara zilei de marţi, precum şi pe parcursul nopţii ce a urmat, în mai multe localităţi din Prahova, respectiv Slănic, Gorgota, Vărbilău, Ștefești, Păulești, Băicoi, Podenii Noi, Ariceștii Rahtivani, Mănești, Sinaia etc.
Astfel, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, „pompierii militari au intervenit cu motopompe după ce, din cauza ploilor torențiale, zeci de gospodării, locuințe şi beciuri au fost inundate. Astfel, în localitatea Slănic a fost o rupere de nori care a produs inundații în trei gospodării. Alte trei gospodării din Gorgota au fost inundate.
Ploaia şi vântul au cauzat probleme și în localitatea Ștefești , unde echipajele de pompieri au evacuat apa din trei locuințe și un beci, iar în localitatea Vărbilău, din două gospodării. Cu motopompe s-a acţionat şi la Păulești”.
La Băicoi, tot ca urmare a unei ruperi de nori, mai multe gospodării au fost inundate, acolo ” situația fiind rezolvată rapid de către autoritățile locale, cu mijloacele avute la dispoziție”(comunicat ISU).
Totodată, salvatorii au intervenit în localitățile Podenii Noi, Ariceștii Rahtivani și Sinaia pentru îndepărtarea a trei arbori, ce au căzut pe carosabil și pe un autoturism, provocând însemnate pagube materiale. Din cauza vântului puternic, un stâlp din lemn a căzut pe carosabil în localitatea Mănești, pompierii militari acționând pentru îndepărtarea acestuia.
Preventiv – se mai menţionează în comunicatul transmis de către ISU – , la nivelul localităților Plopeni, Păulești, Boldești-Scăeni, Blejoi, Bucov, Berceni, Râfov, Gherghița și Dumbrăvești au fost transmise mesaje de avertizare pentru populație, prin intermediul sistemului Ro-ALERT, la primirea avertizărilor de tip now casting de cod roșu, valabile din seara zilei de marţi (ora 22.40), până în dimineaţa zilei de miercuri, la ora 9.
Tot ieri dimineaţă, în jurul orei 8, peste 900 de consumatori din localitățile Buștenari și Mărgineni erau nealimentați cu energie electrică, 12 echipaje de la Electrica acţionând pentru remedierea situaţiei.