• Până duminică, rapelul se poate administra și stând în mașină

N.Dumitrescu

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Prahova, în cadrul campaniei de vaccinare anti Covid-19 au fost imunizate , la nivelul judeţului, 150.464 de persoane inclusiv cu cea de-a doua doză de vaccin, iar alte 5.858 au fost vaccinate cu ser Johnson & Johnson-doză unică.
Conform informațiilor transmise ieri prin intermediul Instituției Prefectului Prahova, până pe data de 16 iunie 2021, ora 21:30, în județul Prahova au ajuns 365.327 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 285.957 doze Pfizer/BioNTech, 40.520 produse de compania Moderna, 28.500 de doze AstraZeneca, dar și 10.350 de doze Johnson & Johnson. Dintre acestea, au fost administrate 321.528 de doze, stocul disponibil fiind de 42.987 doze vaccin.
Numărul persoanelor cărora le-a fost administrată a doua doză de vaccin va crește însă, având în vedere faptul că ieri, de la ora 12.00, s-a redeschis centrul de vaccinare direct din mașină.
Practic, este vorba despre a doua etapă a Vaccinării Drive-Thru (direct din mașină), campanie inițiată, în urmă cu trei săptămâni, în premieră în județul nostru, centrul fiind deschis în parcarea Ploiești Shopping City.
În acest spațiu sunt așteptați astăzi, mâine, inclusiv duminică, în intervalul 8.00-20.00, pentru administrarea rapelului – doza a doua a vaccinului dezvoltat de Pfizer Biontech, cei care s-au vaccinat aici în perioada 17 iunie – 20 iunie a.c. Suplimentar față de acest vaccin anti-Covid, a fost deschis un flux separat pentru vaccinarea cu Johnson & Johnson, vaccin ce se administrează într-o singură doză.
”Cei care nu au apucat să vină la primul eveniment, o pot face acum. Vaccinarea se face direct din autoturism. Pot fi vaccinați și cei care vin cu alte mijloace de transport: biciclete, motociclete sau chiar pe jos”, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului Prahova, unul dintre organizatorii acestui centru de vaccinare.